VW piegādes pirmajā pusgadā sasniegušas 2,93 miljonus vienību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Volkswagen Passenger Cars 2016. gada pirmajos sešos mēnešos saviem klientiem visā pasaulē piegādājis vairāk nekā 2,93 miljonus transportlīdzekļu, kas ir gandrīz pagājušā gada līmenī (2,95 miljoni transportlīdzekļu).

Jūnijā tika piegādāti 492 800 transportlīdzekļu, kas bija vairāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn. Pārdošanas nodaļas valdes loceklis Jirgens Stakmanis komentēja: «Volkswagen zīmols jūnijā reģistrēja 4,7% izaugsmi, neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem svarīgākajos noieta tirgos. Pozitīvo rezultāti īpaši veicināja stabilais sniegums Eiropā un spēcīgais rezultāts Ķīnā. Izcilā reakcija uz jauno Tiguan ir labs iesākums gada otrai pusei.»

Tirgus attīstība dažādos pasaules reģionos 2016. gada jūnijā bija atšķirīga.

Eiropas tirgū kopumā klientiem tika piegādāti 163 600 transportlīdzekļu, kas bija nedaudz vairāk nekā pērn (+0,1%). Rietumeiropā tika piegādāti 143 800 transportlīdzekļu, kas bija gandrīz pagājušā gada līmenī (-0,1%). Vietējā tirgū Vācijā savus jaunos Volkswagen saņēma 55 600 klienti (-1,1%).

Stakmanis atzīmēja, ka «pirmā pusgada rezultāti atspoguļo arī mūsu klientu nezūdošo uzticību Volkswagen zīmola produktiem. Tas ir labs pamats gada otrajai pusei.»

Notikumi Centrāleiropā un Austrumeiropā attīstījās pozitīvā virzienā. Šajos reģionos jūnijā tika piegādāti 19 800 vienību, kas bija par 8,8% vairāk nekā gadu iepriekš. Krievijas tirgū atkal bija vērojams kritums, piegāžu skaitam samazinoties par 8,1%.

Klientiem Ziemeļamerikā pirmajā pusgadā tika piegādāti 275 300 transportlīdzekļu, kas bija 5,6% samazinājums salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn. Klientiem ASV gada pirmajos sešos mēnešos tika piegādāti 149 000 automobiļu (-14,6%). Meksikā tirgus situācija bija ļoti laba. Tur piegāžu skaits jūnijā palielinājās par 24,6% līdz 16 600 vienībām. Dienvideiropā Volkswagen turpina saskarties ar sarežģījumiem tirgū. Šajā reģionā tika piegādāti 179 400 transportlīdzekļu, kas bija ievērojami mazāk nekā gadu iepriekš.

Āzijas-Klusā okeāna reģionā Volkswagen piedzīvoja īpaši spēcīgu izaugsmi, par ko jāpateicas Ķīnas tirgum, kurā tika piegādāti 236 700 transportlīdzekļu, kas bija par 19,2% vairāk nekā pagājušajā gadā.

Ķīnā 2016.gada pirmajos sešos mēnešos Volkswagen zīmols piegādāja 1,39 miljonus transportlīdzekļu, kas šajā tik svarīgajā noieta tirgū ir jauns rekords.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu