Taivānas tūristu autobusa šoferis traģiskā avārijā bijis alkohola reibumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Taivānas tūristu autobusa šoferis, kura vadītā autobusa avārijā un ugunsgrēkā gāja bojā visi 26 cilvēki šajā satiksmes līdzeklī, tostarp 23 Ķīnas tūristi, bija pie stūres alkohola reibumā, piektdien paziņoja izmeklētāji.

Policijas tiesu mediķi Taojuaņas apriņķī uz dienvidiem no Taibei sacīja, ka veikuši šofera asins, urīna un kuņģa satura analīzes, kurās visās tika reģistrēta alkohola koncentrācija virs pieļaujamās robežas.

«Kopš tika noskaidrota šofera atrašanās vieta pirms viņa nāves, [ir konstatēts, ka viņš bija] lietojis alkoholu un bija braucis dzērumā,» reportieriem sacīja Taojuaņas galvenais izmeklētājs Vans Jiveņs.

Izmeklētāji iepriekš bija paziņojuši, ka ir atraduši benzīna pēdas šofera kabīnē un bagāžas nodalījumā, tātad ir iespējams, ka autobusā tikusi uzglabāta degviela. Autobusa drošības izeja bija aizslēgta, iesprostojot cilvēkus autobusā.

Izmeklētāji vēl nav pateikuši cēloni, kāpēc 19.jūlijā no autobusa sāka izplūst dūmi un tas ietriecās ceļa aizsargbarjerā.

23 Ķīnas tūristi un ķīniešu gids bija viesi no Ļaoninas provinces Ķīnas ziemeļaustrumos, un avārijas dienas pēcpusdienā viņiem bija paredzēts lidot uz mājām. Abi pārējie upuri bija taivānieši – šoferis un cits gids.

Avārija notika uz automaģistrāles Taivānas galvenās starptautiskās lidostas tuvumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu