«Volkswagen» un detaļu piegādātāji centīsies atrisināt nesaskaņas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves uzņēmums «Volkswagen» pirmdien rīkos pārrunas ar diviem tā piegādātājiem, tādējādi cenšoties izbeigt auto detaļu piegāžu pārtraukumu, kas smagi ietekmējis kompānijas ražošanu.

«ES Automobilguss», kas specializējas pārnesuma kārbu detaļās, un «Cartrim», kas piegādā audumu un ādu automašīnu saloniem, detaļu piegādes pārtrauca augusta sākumā.

«Volkswagen» 12.augustā panāca pagaidu tiesas rīkojumu, liekot abiem piegādātājiem atjaunot piegādes, taču uzņēmumi šo lēmumu ir pārsūdzējuši, liekot Vācijas autobūves gigantam samazināt darba stundas lielākajās ražotnēs un pat apturēt populārā automašīnu modeļa «Golf» ražošanu savā galvenajā rūpnīcā Volfsburgā.

Cerībā atrisināt šo situāciju domstarpībās nonākušās kompānijas sestdienas rītā rīkoja pārrunas, kurās tika nolemts tās turpināt pirmdien.

«Volkswagen» vēlas gūt rezultātus pārrunās, taču uzņēmumam var nākties arī vērsties pēc tiesiskiem līdzekļiem, norāda autoražotāja preses pārstāvis.

Autodetaļu piegādātāji apsūdz «Volkswagen» par vairāku līgumu laušanu bez iepriekšēja brīdinājuma vai kompensācijas, tādēļ tām neesot citas iespējas, kā tikai apturēt piegādes, lai aizsargātu savus darbiniekus.

Mediji vēsta, ka VW meklē vairākus miljardus eiro vērtu koncesiju no visiem saviem piegādātājiem.

«Volkswagen» pērn septembrī atzina, ka 11 miljoni tā automašīnu dīzeļa dzinēju ir aprīkoti ar speciālu programmatūru, kas ļauj veikt manipulācijas gāzu izmešu pārbaudēs. Tā rezultātā kompānijas akcijas cena saruka par 40% un divu dienu laikā tirgus vērtība samazinājās par 25 miljardiem eiro.

Pagājušajā mēnesī tiesa ASV Kalifornijas štatā apstiprināja VW 14,7 miljardu ASV dolāru vērtu mierizlīgumu. Arī Vācijā izskanējuši aicinājumi panākt, ka kompānija kompensē zaudējumus apkrāptajiem automašīnu īpašniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu