Rīgā TA naktī uz apskati ierodas 12 auto bez bremzēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā naktī, 2016.gada 27.- 28.augusta pasākumā «Tehniskās apskates nakts – 2016» Rīgā, kas ilga gandrīz desmit stundas, pārbaudīts rekordskaits automobiļu –1210. Pērn šādā pasākumā tika pārbaudīti 1159 auto.

Šogad lielākā daļa jeb 1069 auto izmantoja iespēju veikt bezmaksas transportlīdzekļa diagnostiku, bet tehniskās apskates uzlīmi saņēma 141 jeb 12% spēkrati. Rīgā pārbaudīto automobiļu vidējais vecums bija 15 gadi (vidējais Latvijas autoparka vecums ir gandrīz 13 gadi). Vecākais auto, kas pagājušajā naktī ieripoja tehniskās apskates stacijā, bija 1973.gada Žigulis (VAZ 2103), bet jaunākais – 2015.gada Nissan Qashqai.

Foto: Publicitātes foto

Uz šīm pārbaudēm tiek vestas automašīnas, kas nav speciāli gatavotas tehniskai kontrolei, bet kuras ikdienā piedalās ceļu satiksmē. Auto īpašnieki pasākuma laikā vēlas noskaidrot, kas tieši kaiš viņu auto. Tādēļ izbrāķēto spēkratu procents ir krietni lielāks nekā ikdienā, proti vērtējumus «2» vai «3» saņēma 82% auto. Tehniskās apskates darbinieki visvairāk aizrādījumus izteica par nenoregulētiem lukturiem, balstiekārtas un bremžu sistēmas bojājumiem, savukārt 12 auto bija praktiski bez bremzēm un 14 - atklājās bīstami nodilušas riepas.

«Līdz pat «pirmajiem gaiļiem» darbs tehniskās apskates stacijā Rīgā ritēja savstarpējas sapratnes un draudzīgu konsultāciju gaisotnē,» stāsta SIA «Auteko & TŰV Latvija» valdes loceklis Aivars Amoliņš. «Turklāt esam ieguvuši daudzus patstāvīgus klientu, kuri Tehniskās apskates nakti apmeklē katru gadu. Prieks, ka viņiem rūp savs auto un drošība! Tomēr, līdzīgi kā iepriekšējos gados, bažas rada lielais to spēkratu skaits, kuriem atklāti būtiski defekti – šie transportlīdzekļi ikdienā reāli apdraud satiksmes drošību.»

Pēc aptuvenām aplēsēm pagājušajā naktī tehniskās apskates staciju apmeklēja 3 - 4 tūkstoši interesentu, kuri piedalījās dažādās izglītojoši – izklaidējošās aktivitātēs un laimēja ieejas biļetes uz CSDD Rīgas Motormuzeju.

Arī nākamgad kā reģionos, tā arī Rīgā tiks organizēta pasākums «Tehniskās apskates nakts».

Šogad Rīgā Tehniskās apskates nakts notika jau piekto gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu