«BlackRock» pievienojas vērienīgajai investoru tiesas prāvai pret «Volkswagen»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DAVID GRAY / REUTERS

ASV bāzētā aktīvu pārvaldības kompānija «BlackRock Inc.», kas ir pasaulē lielākais aktīvu pārvaldnieks, piektdien pievienojusies aptuveni 160 citiem akcionāriem, lai tiesas ceļā iegūtu kompensācijas no Vācijas autobūves uzņēmuma «Volkswagen» saistībā ar vērienīgo kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālu.

Brunsvikas tiesas preses pārstāvis apstiprināja, ka prasība tiesā iesniegta piektdienas pēcpusdienā.

Viņš gan nespēja sniegt informāciju par summu, ko prasītāji vēlas piedzīt, taču izdevumus «Der Spiegel» raksta, ka investori vēlas iegūt kompensāciju vairāk nekā divu miljardu eiro apmērā.

«BlackRock» tiesā iesniegtajos dokumentos norāda uz ««Volkswagen» nespēju atklāt investoriem programmatūru izmantošanu, kas manipulējusi ar kaitīgo izmešu datiem».

«Volkswagen» pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Papildus smagam triecienam uzņēmuma reputācijai «Volkswagen» arī nācies atvēlēt vairākus miljardus eiro iespējamu kompensāciju un naudassodu izmaksai, šiem izdevumiem ASV vien jau sasniedzot gandrīz 15 miljardus dolāru.

Tikmēr Hesene piektdien paziņoja, ka kļūs par otru Vācijas federālo zemi aiz Bavārijas, kas tiesā iesūdzēs «Volkswagen» saistībā ar kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu