Investori no «Volkswagen» vēlas piedzīt 8,2 miljardus eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas autobūves uzņēmuma «Volkswagen» investori iesnieguši tiesā 1400 prasības, kopumā pieprasot kompensācijas 8,2 miljardu eiro apmērā saistībā ar vērienīgo kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālu, trešdien paziņoja tiesa Vācijas pilsētā Braunšveigā.

Tiesa norāda, ka tās lielākoties ir kolektīvās prasības, kuru lielu daļu iesnieguši privātie investori.

Prasības pret «Volkswagen» iesnieguši arī lielie institucionālie investori, Vācijas federālās zemes un ASV valdība.

Divās no prasībām, kuras institucionālo investoru grupas iesniegušas tiesā Braunšveigā, kopējā pieprasītā kompensācija ir divi miljardi eiro.

«Volkswagen» pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Papildus smagam triecienam uzņēmuma reputācijai «Volkswagen» arī nācies atvēlēt vairākus miljardus eiro iespējamu kompensāciju un naudassodu izmaksai, šiem izdevumiem ASV vien jau sasniedzot gandrīz 15 miljardus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu