Aizvadīta vērienīgākā «Latvijas Gada auto lielā testu diena»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Gada auto

15. oktobrī pie t/c «Mols» jau trešo gadu notika «Latvijas Gada auto lielā testu diena», visas dienas garumā pulcējot ļoti daudz interesentu. Kopumā dienas gaitā tika aizvadīti vairāk nekā 350 testa braucieni ar jaunākajiem auto modeļiem.

Testu dienā ļoti plaši pārstāvēts bija Latvijā populārais SUV segments, ar tādiem modeļiem, kā «Audi Q2», «BMW X1», «Ford Edge», «Hyundai Tucson», «Nissan Qashqai», «Nissan X-Trail», «Nissan Navara», «Toyota RAV4 Hybrid» un «Volkswagen Tiguan». Tāpat klātesošie lielu interesi izrādīja par izskatīgajiem «Renault Megane» un «Talisman Grandtour» modeļiem, žiglo kabrioletu un «Pasaules Gada auto 2016» «Mazda MX-5», kura speciāli uz šo pasākumu tika vesta no Somijas. Ģimenes novērtēja jauno «Volkswagen Multivan», bet sedanu piekritēji devās testa braucienos ar pieprasīto «Volkswagen Passat» un atjaunoto «Toyota Corolla». Savukārt «Volvo» klātienē atrādīja iespaidīgos «S90» un «V90» modeļus.

Teju ikviens pasākuma apmeklētājs vēlējās piesēsties un nofotografēties arī pie jaunā «Porsche 718 Boxster» stūres, kura regulāri tika izmantota Ivara Caunes un Ata Jansona vadītajos semināros par pareizu stūrēšanu. Semināros abi eksperti uzsvēra to, kā izvēlēties sēdpozīciju un roku novietojumu uz stūres, lai spētu droši reaģēt ikvienā situācijā uz ceļa. Pasākuma dalībnieki interesējās arī par atšķirībām automašīnu vadīšanā ar dažādām piedziņām. Par drošību uz ceļa praksē bija iespējams pārliecināties arī CSDD stendā. Pēc drošības jostu testa izmēģināšanas, kad nācās strauji apstāties jau pie niecīgiem 7-8 km/h, daudziem cilvēkiem bija neviltots pārsteigums par drošības jostu efektivitāti pat pie tik maza ātruma. Pārsteidzošas bija arī CSDD piedāvātās «dzērumbrilles» , kuras attēlo to, kāda ir uztvere divu promiļu reibumā. Tās sagādāja acīmredzamas koordinācijas problēmas jau ikvienam, kas kājām devās slaloma trasē – kur nu vēl, ja būtu jāsēž pie auto stūres.

«Droši varam teikt, ka ir aizvadīta līdz šim vērienīgākā «Latvijas Gada auto lielā testu diena Molā» un priecājamies par lielo sabiedrības interesi. Klātesošie novērtēja interesanto un daudzveidīgo programmu, jaunās automašīnas, kā arī laika apstākļi bija ļoti labvēlīgi. Liela interese jau ierasti bija par premium automašīnām – «Audi», «BMW» un «Volvo» modeļus testa braucieniem rezervēja visātrāk, taču kopumā visas automašīnas nemitīgi bija kustībā, un pēdējie testa braucieni beidzās tikai īsi pirms plkst. 19:00,» par aizvadīto pasākumu stāsta «Latvijas Gada auto» rīkotājs Māris Ozoliņš.

Spraigas cīņa visu dienu notika veiklības brauciena laukumā, kur dalībniekiem ar jauno «Volkswagen Tiguan» automašīnu uz laiku bija precīzi jāizbrauc figūru trase. Vidēji distance tika pievarēta laikā no 50 sekundēm līdz 1 minūtei un 20 sekundēm, taču nepārspējams palika 38 sekunžu rezultāts, ko meistarīgi izcīnīja Mareks Annuškāns, iegūstot balvā jauno «Volkswagen Tiguan» uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni. Mareks Annuškāns ieguvis pirmo vietu veiklības braucienā jau otro gadu pēc kārtas.

Ar lielo testu dienu «Latvijas Gada auto 2017» ieiet finiša taisnē. Pēdējais un galvenais posms, kurā tiks noskaidrots uzvarētājs, tiks aizvadīts no 3. līdz 6. novembrim, kad žūrija ķersies pie apjomīgās konkursa pretendentu vērtēšanas, lai izvēlētos finālistus un uzvarētājus papildus nominācijās. Apbalvošana notiks 9. decembrī viesnīcā «Avalon Hotel» un tiks pārraidīta TV un interneta tiešraidē.

Konkursā «Latvijas Gada auto 2017» šobrīd ir pieteikti: «Opel Astra», «Opel Astra Sports Tourer», «Nissan Navara», «Mazda MX-5», «Ford Edge», «Ford Mustang», «BMW X1», «Renault Megane», «Renault Talisman Grandtour», «KIA Sportage», «Volkswagen Tiguan», «Volvo S90», «Hyundai Ioniq», «Mitsubishi L200», «Audi Q2», «Audi A5 Coupe», «Peugeot 3008», «Peugeot Traveller», «Toyota RAV4 Hybrid» un «Toyota Hilux». Konkursā drīkst pieteikt tikai jaunākos auto modeļus līdz šā gada 2.novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu