SM prognozē smagas sarunas par finansējumu autoceļiem pēc 2018.gada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Satiksmes ministrija (SM) prognozē smagas sarunas par finansējumu autoceļiem pēc 2018.gada, kad autoceļu sakārtošanai pieejamais Eiropas Savienības finansējums beigsies, šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē sacīja ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars (ZZS).

SM pārstāvji komisiju informēja par ministrijas budžetu nākamajā gadā, kur lielākā izdevumu pozīcija, līdzīgi kā ik gadu, ir finansējums autoceļu sakārtošanai. Nākamgad tam tiks novirzīti 270,9 miljoni eiro - valsts un Eiropas Savienības finansējums.

Vairāki deputāti taujāja, vai SM ir skaidrs, ko darīt pēc 2018.gada, kad autoceļu sakārtošanai nebūs pieejams Eiropas Savienības finansējums.

Tavars atzina, ka gaidāmas ļoti smagas sarunas par degvielas akcīzes nodokļa ieņēmu pārdali, kas ministrijas ieskatā ir galvenais potenciālais finansējuma avots - maksājumus autoceļu lietotājiem nav paredzēts celt, lai rastu finansējumu autoceļu rekonstrukcijai.

Tāpat deputātiem bija jautājumi, vai SM nākamo gadu budžetos iekļauti izdevumi saistībā ar plānoto Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projektu un kur tam ņemt līdzekļus. SM parlamentārais sekretārs nepareizi pauda, ka šim projektam pieejams Eiropas Savienības līdzfinansējums 85% apmērā, un uz viņa kļūdu norādīja Anrijs Matīss (V), uzsverot, ka patlaban projektam ir paredzēti aptuveni 350 miljoni eiro Eiropas Savienības līdzfinansējuma no kopējām izmaksām vairāk nekā miljarda eiro apmērā un ka Tavars pieejamo līdzfinansējumu jauc ar projektu «Rail Baltica».

Jau ziņots, ka SM budžets nākamgad paredzēts 372,7 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,7% vairāk nekā šogad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu