«Toyota» pasaulē atsauc vēl 5,8 miljonus «Takata» gaisa spilvenu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: © Toru Hanai / Reuters / REUTERS

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» trešdien paziņoja, ka pasaulē atsauc vēl 5,8 miljonus Japānas uzņēmuma «Takata» ražotu gaisa spilvenu, kas bijuši par iemeslu globāla mēroga skandālam.

«Toyota» norāda, ka atsauc 1,47 miljonus gaisa spilvenu, kas tikuši uzstādīti Eiropā pārdotām automašīnām, 1,16 miljonus vienību Japānā, 820 000 gaisa spilvenu Ķīnā un 2,35 miljonus citos reģionos, izņemot ASV, kur jau iepriekš tika paziņots par šādu atsaukumu.

Ietverot jaunāko atsaukumu, «Toyota» kopumā jau pasaulē atsaucis 23,1 miljonu «Takata» gaisa spilvenu.

Atsaukuma ietekmētie modeļi ir «Corolla» un «Vitz»/«Yaris», kas ražoti no 2000.gada maija līdz 2001.gada novembrim vai no 2006.gada aprīļa līdz 2014.gada decembrim.

«Takata» iesaistīts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvena piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu atlūzu izplatīšanos ar nāvējošām sekām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu