Ar elektroauto drīzumā varēs šķērsot Eiropu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company un Volkswagen Group, tai skaitā Audi un Porsche, ir parakstījuši saprašanās memorandu, lai Eiropā izveidotu augstākās jaudas uzlādes staciju tīklu.

Mērķis ir ātri izveidot lielu skaitu uzlādes staciju, lai ļautu ar akumulatoru darbinātiem elektromobiļiem veikt lielus attālumus. Tas būs nozīmīgs solis masveida elektromobiļu izmantošanas veicināšanai.

Plānotās īpaši ātras, lieljaudas uzlādes stacijas ar jaudu līdz pat 350 kW

būs ievērojami ātrākas nekā jaudīgākās šobrīd pieejamās uzlādes sistēmas. Tīkla izveidi plānots sākt 2017. gadā. Sākotnējais mērķis ir aptuveni 400 staciju izveide visā Eiropā uz galvenajām maģistrālēm. Līdz 2020. gadam plānots izveidot tūkstošiem lieljaudas uzlādes punktu.

«Konkurentu sadarbība ir skaidrs apliecinājums, ka mēs visi esam gatavi strādāt kopā, lai veicinātu elektromobilitātes attīstību,» - tā BMW vadītājs Haralds Krīgers.

Līdzīgās domās ir arī Daimler galva Dīters Cetše: «Lieljaudas uzlādes punktu pieejamība dos stimulu aizvien vairāk un vairāk autobraucējiem izvēlēties elektroautomobili.»

Vienošanās mērķis ir panākt, lai

elektromobiļu īpašnieki varētu doties tālsatiksmes pārbraucienos, kas viņiem līdz šim bija liegti.

Tiek gaidīts, ka automobiļu uzlāde šādās stacijās būs tikpat ērta kā degvielas uzpilde degvielas uzpildes stacijās.

Tīkls būs balstīts uz kombinēto lādēšanas sistēmu standarta tehnoloģiju. Plānotā uzlādes staciju infrastruktūra izvērsīs šobrīd pastāvošo elektromobiļu maiņstrāvas un līdzstrāvas uzlādes tehnisko standartu līdz nākamajam jaudas līmenim, jo līdzstrāvas ātrās uzlādes gadījumā jauda būtu līdz pat 350 kW.

Elektromobiļus, kas būs paredzēti šādai maksimālai uzlādes staciju jaudai, varēs uzlādēt daudz īsākā laikā nekā šobrīd pieejamos elektromobiļus, neatkarīgi no zīmola. Tīkls būs paredzēts visu ar kombinēto lādēšanas sistēmu aprīkoto automobiļu apkalpošanai, lai veicinātu elektromobiļu izmantošanu Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu