«Tesla» ražošanas apjoms pērn pieaudzis par 64%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Irmantas Gelūnas / 15min.lt

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmums «Tesla Motors» otrdien paziņoja, ka automobiļu ražošanas apjoms pērn pieaudzis par 64%, taču kompānija gada pēdējos trīs mēnešos nav sasniegusi iepriekš noteikto piegāžu mērķi.

«Tesla» 2016.gada ceturtajā ceturksnī saražoja 24 882 automašīnas, kopējam ražošanas apjomam pērn sasniedzot 83 922 automobiļus.

Ņemot vērā problēmas ar jauno autopilota sistēmu, «ražošanas apjoms gada beigās tika vairāk negatīvi ietekmēts, nekā mēs bijām sākotnēji paredzējuši un gandrīz 2800 automašīnas netika piegādātas,» norāda uzņēmums.

Taču kompānija skaidro, ka tā sasniegusi ražošanas mērķi un 6450 automašīnas jau uzsākušas ceļu pie klientiem, un tās tiks iekļautas pirmajā ceturksnī piegādāto automobiļu kopskaitā.

Turklāt pieprasījums pēc automašīnām gada nogalē bijis jo sevišķi spēcīgs, pieprasījumam pēc «Model S» un «Model X» sasniedzot rekordlielu apjomu un pieaugot par 52% salīdzinājumā ar 2015.gada ceturto ceturksni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu