Autovadītāji labprāt izmanto iespēju uzlabot savas «parkošanās» iemaņas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News

Interese par pērn aizsākto Drošas Braukšanas Skolas (DBS Autoskola) un autostāvvietu operatora EuroPark projektu «ParkoSkola» bija negaidīti liela – trīs mēnešu laikā individuāli apmācīti teju 100 autovadītāji un tikpat daudz interesentu jau pieteikušies mācībām janvārī un februārī. Sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO janvāra un februāra apmācībās «ParkoSkolā» autovadītājiem būs pieejamas papildus individuālās nodarbības.

Projekta «ParkoSkola» dalībnieku sniegtie dati liecina, ka trešdaļai apmācīto vislielākās grūtības sagādājusi paralēlā auto novietošana, tam seko perpendikulārais auto novietošanas manevrs.

«Piedaloties ceļu satiksmē, ir jābūt atbildīgam. Redzam, ka, palielinoties satiksmei pilsētās, pieaug arī negadījumu skaits stāvvietās. Lai gan katrs autovadītājs jau reiz apguvis auto novietošanas tehniku, ar laiku tā mēdz piemirsties, īpaši, ja diendienā auto nav nepieciešams novietot pieblīvētos stāvlaukumos vai ielu malās. Tipiskākie negadījumi «parkojoties» ir sadursmes, uzbraukšana objektiem – stabam, apmalei, nožogojumam, kā arī bieži automobilis novietots par tuvu un, atverot tā durvis, tiek saskādēts blakus stāvošais transportlīdzeklis. Tāpēc ERGO labprāt iesaistās «ParkoSkolas» projektā un sniedz iespēju apmeklēt apmācības arvien lielākam cilvēku skaitam,» saka Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijas valstīs.

Interese par «ParkoSkolas» apmācībām ir liela, brīvās vietas aizpildās ļoti ātri, tāpēc ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO gādību ir rasta iespēja janvārī un februārī organizēt papildu bezmaksas nodarbības. Ikvienam ERGO Latvija Facebook profila sekotājam, kurš šajos mēnešos vēlas uzlabot savas auto novietošanas prasmes vai atsvaidzināt auto novietošanas tehniku, piedaloties konkursā, ir iespēja laimēt dalību bezmaksas apmācībās. Konkursi tiks izsludināti pirms katras apmācības reizes.

Infografika

Tuvākie «ParkoSkolas» norises laiki:

  • 14. janvāris

  • 28. janvāris

  • 11. februāris

  • 25. februāris

Mācību procesā profesionālie DBS Autoskolas instruktori sniegs praktiskus padomus, kas ikdienā palīdzēs precīzāk un drošāk veikt auto novietošanu. Apmācības notiek ar savu personīgo transportlīdzekli.

«Turpmāk divreiz mēnesī mūsu instruktori apmācīs vēl vairāk autovadītāju. «ParkoSkola» ir tikai viena no aktivitātēm, ko, uzsākot ilgtermiņa sadarbību ar ERGO un EuroPark, veicam satiksmes drošības uzlabošanai,» stāsta DBS Autoskolas direktors Jānis Vanks. Aplēses liecina, ka «ParkoSkolas» apmācības izgājušo autovadītāju pulkam gada pirmajos mēnešos pievienosies vēl vismaz 100 cilvēku.

Kopš septembra piecu nodarbību laikā drošu pārvietošanos autostāvvietā visbiežāk apguvušas sievietes (84%). Tas, kā precīzi iebraukt «kabatā» vai iegriezties «garāžā», visvairāk interesējis vadītājiem ar stāžu no 2 līdz 5 gadiem, kamēr tie, kuri autovadītāja apliecību ieguvuši pēdējā gada laikā, bijuši viskūtrākie. Jānis Vanks to skaidro ar vēl autoskolā iegūtajām svaigajām prasmēm. Viņam par pārsteigumu negaidīti aktīvi bijuši arī šoferi ar pieredzi virs 10 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu