Francijā izmeklēs iespējamu krāpniecību Renault izmešu testos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renault

Francijā prokuratūra veiks izmeklēšanu saistībā ar iespējamu krāpniecību kompānijas «Renault» būvēto automašīnu dīzeļdzinēju izmešu testos, piektdien paziņoja Parīzes prokuratūra.

Pēc vērienīgā kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla, kas aptvēris Vācijas autoražotāju «Volkswagen», neatkarīgi franču eksperti atklāja bīstami augstus izmešu līmeņus vairāku autobūves uzņēmumu, tostarp «Renault», dīzeļdzinējos.

Prokuratūra devusi rīkojumu sākt izmeklēšanu saistībā ar krāpniecību automašīnu nozīmīgākajās komponentēs un pārbaudīt veikto testu kvalitāti.

Analītiķi norāda, ka «Volkswagen» skandāla radītais satricinājums joprojām atbalsojas globālajā autonozarē.

«Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkotas ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

ASV varasiestādes trešdien paziņoja, ka «Volkswagen» atzinis vainu apsūdzībās par krāpšanos ar dīzeļautomobiļu izmešiem un maksās 4,3 miljardus dolāru izlīgumā ar ASV valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu