Volkswagen apsver iespēju samazināt vadītāju atalgojumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» apsver iespēju samazināt vadītāju atalgojumu un prēmijas, ņemot vērā tā dēvēto dīzeļgeitas skandālu, liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā nonākusi informācija.

Kāds informācijas avots norāda, ka 24.februārī uzņēmuma uzraudzības padomes sanāksmē varētu tikt pārrunāta atalgojuma samazināšana.

«Volkswagen» esošā atalgojumu un prēmiju sistēma, kas balstīta uz iepriekšējo sniegumu, nozīmē, ka daļai vadītāju algās izmaksāti vairāki miljoni eiro pat pēc tam, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Uzņēmums apsver ieceri, ka padomes locekļu alga vienā gadā nevarēs pārsniegt desmit miljonus eiro, vēsta laikraksts «Handelsblatt».

Tikmēr ziņu aģentūra DPA norāda, ka tikai uzņēmuma vadītāja alga būs ierobežota līdz desmit miljoniem eiro, bet citiem padomes locekļiem tiks noteikti atšķirīgi ierobežojumi.

«Volkswagen» preses pārstāvis sacīja, ka uzraudzības padome jau ilgstoši aplūkojusi jautājumu par jaunas atalgojuma sistēmas ieviešanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu