Tesla ceturto ceturksni noslēdzis ar zaudējumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmums «Tesla Motors» pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādājis ar 121,3 miljonu dolāru (115,3 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 22 miljonu dolāru (20,9 miljonu eiro) peļņu iepriekšējos trīs mēnešos, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Taču šie zaudējumi bijuši krietni mazāki par 2015.gada ceturtajā ceturksnī reģistrētajiem 320,4 miljonu dolāru zaudējumiem.

Tikmēr «Tesla» tirdzniecības apjoms ceturtajā ceturksnī palielinājies līdz 2,28 miljardiem dolāru, salīdzinot ar 1,22 miljardiem dolāru attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Uzņēmums prognozē, ka pieprasījums pēc tā ražotajiem automobiļiem šā gada pirmajos sešos mēnešos piedzīvos strauju kāpumu.

«Tesla» arī vēsta, ka masveida tirgum paredzēto automobiļu «Model 3» ražošana tiks sākta jūlijā, ražošanas apjomu līdz gada beigām palielinot līdz 5000 vienību nedēļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu