Volkswagen pērn atgriezies pie peļņas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» pērn strādājis ar 5,1 miljarda eiro tīro peļņu, salīdzinot ar 1,6 miljardu eiro zaudējumiem 2015.gadā, teikts uzņēmuma publiskotajā paziņojumā.

Atgriešanos pie peļņas galvenokārt nodrošinājis automašīnu tirdzniecības apjoma pieaugums.

Neskatoties uz tā dēvēto dīzeļgeitas skandālu, «Volkswagen» pērn piegādāja 10,3 miljonus automašīnu, kas ir visu laiku augstākais līmenis. Tirdzniecības apjoma kāpumu veicināja spēcīgais pieprasījums Eiropā un Āzijas un Klusā okeāna reģionā.

Tikmēr «Volkswagen» pārdošanas apjoms pagājušajā gadā palielinājās par gandrīz 2% - līdz 217,3 miljardiem eiro, kas arī ir rekordaugsts līmenis.

Uzņēmums norāda, ka tas plāno palielināt dividendes priekšrocību akciju īpašniekiem no 0,11 eiro līdz diviem eiro par akciju, bet dividendes parasto akciju īpašniekiem tiks paaugstinātas no 0,17 eiro līdz 2,06 eiro par akciju.

«Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu