Latvijā automātisko avārijas zvanu sistēmu plānots ieviest līdz 1.oktobrim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijā automātisko avārijas zvanu sistēmu jeb tā saucamo eZvanu plānots ieviest līdz 1.oktobrim.

Atbilstoši ES regulai IeM ir izstrādāts rīcības plāns, kurā minētie uzdevumi jāveic šī gada laikā, tomēr kā regulas piemērošanas datums noteikts 2017.gada 1.oktobris, aģentūrai LETA skaidroja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Lai arī Latvijas mobilo sakaru operatori paziņojuši, ka tie sagatavojuši savus mobilo sakaru tīklus automātiskās avārijas zvanu sistēmas ieviešanai, IeM skaidroja, ka mobilo sakaru operatoru veiktā uzdevumu izpilde ir tikai viens no posmiem šī pakalpojuma ieviešanā.

Šobrīd IeM turpina veikt specifiskus tehniskā risinājuma testus, kā arī tiek strādāts pie tehniskā risinājuma integrēšanas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informatīvajā sistēmā.

Kā ziņots, ja transportlīdzeklis būs iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, ātro palīdzību varēs izsaukt, izmantojot automātisko avārijas zvanu sistēmu jeb tā saucamo eZvanu, kas iebūvēts transportlīdzeklī.

ES prasības nosaka, ka ar automātisko avārijas zvanu sistēmu jāaprīko jauno modeļu automašīnas.

eZvana ieviešana ir viena no Eiropas Komisijas virzītajām pamatiniciatīvām satiksmes drošības jomā, un tās mērķis ir ceļu satiksmes negadījumā cietušo iedzīvotāju dzīvības glābšana. ES dalībvalstīm ne vēlāk par 2017.gada 1.oktobri jāievieš eZvana ārkārtas izsaukumu centrāļu infrastruktūra, kā arī jānodrošina, lai šāda zvana izsaukumu apstrāde pakalpojuma lietotājiem būtu bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu