Autoinženieru asociācija rosinās skolās obligāti mācīt satiksmes drošību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Autoinženieru asociācija (LAIA) tuvākajā laikā paredzējusi valdībai un Saeimai nosūtīt šodien pieņemto rezolūciju, kurā Izglītības un zinātnes ministrijai (IzM) tiek lūgts steidzami veikt izmaiņas skolu un pirmsskolas iestāžu mācību programmā un ietvert tajā prasību obligāti mācīt satiksmes drošību.

Kā informēja LAIA viceprezidents Raitis Mazjānis, šodien konferencē "Satiksmes drošība mūsdienu skatījumā" tika pieņemta rezolūcija, kurā norādīti obligāti veicamie darbi, lai mainītu pašreizējo situāciju uz ceļiem.

Asociācija uzskata, ka Latvijā obligāti būtu jāievieš prasība sertificēt komerciālo transporta līdzekļu vadītājus, būtu jāpārskata autovadītāju mācību programma un jāievieš vienotas prasības attiecībā uz izglītošanu satiksmes drošības, psiholoģijas un ētikas jautājumos, kā arī braukšanas iemaņām.

Tāpat LAIA rezolūcijā ietverta prasība valsts iestādēm izstrādāt un lietot transportlīdzekļu un ceļu tehniskā stāvokļa ikdienas kontroles programmu, kā arī ceļu satiksmes uzraudzībā iesaistīt sabiedriskās organizācijas, kas līdz šim pašas paudušas gatavību aktīvi līdzdarboties šajā procesā.

Tā kā uz šodien rīkoto konferenci ieradusies lielākā LAIA biedru daļa, tad paredzēts arī rīkot kopsapulci, lai veiktu statūtos nepieciešamās izmaiņas un asociācijā uzņemtu kolektīvos biedrus, kas pauduši vēlmi LAIA iesaistīties - SIA "Domenikss" un SIA "Rīgas satiksme".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu