Evakuē pamestos auto (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kurzemes Vārds

Kādam liepājniekam problēmas rada pamests auto Virsnieku un Toma ielas stūrī.

Vīrietis stāsta, ka zaļais "VW Golf" šajā vietā atrodas jau vairāk nekā gadu, taču tieši šā gada sākumā viņš tam pievērsis pastiprinātu uzmanību. "Kamēr tāpat vien stāvēja, nesatraucos, domāju, kāds vienkārši nolicis. Bet tagad mašīna apskādēta, riteņi tai mīksti, tādēļ secināju, ka auto ir pamests. Turklāt tas traucē izbraukt pa vārtiem," vīrietis stāstīja.

Viņš vēlētos, lai pamestās mašīnas saimnieks to aizvāktu un tā nesarežģītu apkārtējiem dzīvi, tāpēc ar redakcijas starpniecību vēlējās uzzināt, kā liepājniekiem rīkoties līdzīgās situācijās, lai atbrīvotos no pamestiem auto vrakiem.

Pašvaldības policijas Sabiedriskā transporta kontroles dienesta darbinieki paskaidroja, ka problēma ar pamestajiem auto Liepājā nav jauna. Ļaudīm šādos gadījumos jāinformē Pašvaldības policija. Vispirms Sabiedriskā transporta kontroles dienesta darbinieki apskata pamesto auto. Ja likumsargi konstatē, ka auto patiesi pamests – tam jau sen beigusies tehniskā apskate vai mašīna ir izdemolēta, tad spēkrata logā ielīmē brīdinājumu, ka transportlīdzeklis jāaizvāc. Vienlaikus datu bāzē noskaidro pamestā transportlīdzekļa īpašnieku, un brīdinājums tiek nosūtīts arī tam pa pastu. Ja spēkratam beigusies tehniskā apskate, saimniekam tas jāsavāc 15 diennakšu laikā, bet, ja apskate vēl derīga, – 45 diennakšu laikā. Ja tas netiek izdarīts, pēc norādītā termiņa likumsargi pamesto auto evakuē uz speciālo stāvvietu un izdevumus piedzen no spēkrata saimnieka.

Sabiedriskā transporta kontroles dienesta darbiniekiem šāda prakse jau ir. Pērn pilsētā apzināti 55 pamesti spēkrati. Evakuēt nācies divus, par pārējiem parūpējušies paši saimnieki. Šogad apzināti jau 14 pamestu auto vraki. Viens jau evakuēts, otru gatavojas evakuēt. Tuvākajās dienās evakuēs automašīnu "Nissan", kas pamesta, izlaupīta un gružiem piebērta stāv Toma ielā 66.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu