Lai sastrēgums nav pārsteigums (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Karšu izdevniecība "Jāņa sēta" visiem interneta lietotājiem piedāvā jaunu iespēju – apskatīt sastrēgumu informāciju Rīgā.

Pienākot rudenim un palielinoties auto skaitam pilsētas ielās, aktuāls kļūst jautājums par to, kādu ceļu izvēlēties, lai nonāktu galamērķī, neiekļūstot sastrēgumā. Šai gadījumā palīdzību sniegs sastrēgumu analīzes sistēma, kas tikko izstrādāta "Jāņa sētas" interneta karšu pārlūkā un jau tagad ir brīvi pieejama mājaslapās www.kartes.lv/sastregumi, www.zl.lv, www.1189.lv un www.celugids.lv

Kā informēja izdevniecībā "Jāņa sēta", Sastrēgumu jeb satiksmes caurbraucamības kontrole notiek vietās, kur Rīgā ir visnoslogotākā satiksme un kas šķiet visinteresantākās lietotājiem. Sistēmas pamatā ir vairāku tūkstošu automašīnu kustības datu analīze noteiktos ceļa posmos. Informāciju par pārvietošanās ātrumu iegūst no transporta līdzekļiem, kas aprīkoti ar GPS sekošanas iekārtām.

Sastrēgumu informācija ir viegli un ātri uztverama, jo tā attēlota vizuāli uz kartes ar dažādu krāsu līnijām atkarībā no caurbraucamības pakāpes attiecīgajā ceļa posmā. Katra līnija uz kartes (tuvākajos karšu mērogos) norāda to, cik ilgā laikā var izbraukt konkrēto posmu. Informācija ir apkopota arī pāršķirstāmā tabulā ar meklēšanas iespēju, kur var redzēt visus kontrolējamos ceļa posmus un datus par to pašreizējo un vēsturisko caurbraucamību mēneša darbdienās. Informācija mainās reālā laikā un regulāri atjaunojas no sistēmā saņemtajiem datiem, tās atjaunošanas un pārrēķināšanas intervāls ir 5 minūtes, vizuāli atspoguļojot pieejamos datus par pēdējo stundu. Katrs interesents te var uzzināt to, cik ilgā laikā ir veicams noteikts ceļa posms.

Šis ir pirmais solis tehnoloģiskajā procesā, kas var sniegt pilnvērtīgāku informāciju par satiksmes noslogotību vai efektivitāti Rīgas ielās. Karšu izdevniecība Jāņa sēta pastāvīgi realizē inovatīvas idejas un attīsta jau realizētos projektus, tādēļ arī šo pakalpojumu ir plānots attīstīt, uzlabojot analīzes algoritmus un datu kvalitāti, kā arī papildinot to ar jauniem sastrēgumu kontroles posmiem. Papildus satiksmes informācijai ir izveidota arī Rīgas ielu remontdarbu karte par vietām, kur ir satiksmes ierobežojumi. Šī informācija ir iegūta no Rīgas domes Satiksmes departamenta informatīviem materiāliem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu