Pētījums: Latvijas autobraucēju ideālā numurzīme ir AA 777 (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Autobraucējus visvairāk interesē auto reģistrācijas numurzīmes ar burtu salikumu AA, otrajā vietā ir ciparu kombinācija 777, bet trešajā – skaitlis 1, liecina numuru portāla Numur1.lv apkopotā informācija. No tā var secināt, ka Latvijas autobraucēju ideālā numurzīme būtu AA-777.

Piecu mēnešu laikā portāla lietotāji veikuši vairāk nekā 60 tūkstošus auto numuru meklēšanas pieprasījumu, ļaujot noskaidrot TOP13 viskārotāko simbolu salikumu, ko autobraucēji vēlētos redzēt uz savas numurzīmes.

1. AA

2. 777

3. 1

4. 17

5. AK

6. 7

7. 666

8. 69

9. AS

10. SS

11. 88

12. MM

13. RR

Savukārt visretāk meklētākās numuru kombinācijas bijušas ar skaitļiem 595, 710, 1125, 9900 un 5200.

Numuri ar AA sēriju bija pirmie, ko autobraucēji saņēma pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā, pēc neatkarības atjaunošanas un Ceļu satiksmes Drošības departamenta (CSDD) izveides 1991.gada nogalē. Iespējams, ar to skaidrojama sērijas AA popularitāte.

Numurzīmes izvēli visbiežāk nosaka sakritība ar iniciāļiem un dzimšanas gada pilnu skaitli vai pēdējiem diviem tā cipariem. Lielu interesi autoīpašnieki izrāda par divciparu numurzīmēm, kurās ir divi vienādu burtu un ciparu pāri. Tomēr visvērtīgākās un pieprasītākās no sērijas numurzīmēm ir ar cipariem 777. No tām autoīpašnieki šķiras reti, pieprasot samaksu, kas nereti līdzinās individuālā numura pasūtīšanas cenai.

"Maģiskā septiņpadsmitnieka" popularitāti joprojām uztur mīts par šo numuru īpašnieku priviliģēto statusu attiecībās ar Ceļu policiju. Kā zināms, 17 ēru aizsāka kādreizējais satiksmes ministrs Vilis Krištopans, uz kura auto esot bijis numurs ar skaitli 17. Pirms dažiem gadiem kāds laikraksts veica Ceļu policijas uzlikto sodu analīzi "maģisko septiņpadsmitnieku" braucējiem. Tā apstiprināja, ka šo numuru saimnieki sodīti vidēji retāk nekā citu numuru īpašnieki. Tādējādi skaitļa 17 "maģiskais" spēks guva netiešu apstiprinājumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu