Kādu ziemas apģērbu izvēlēties autovadītājam (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/net_efekt

Vairāk nekā 15% autovadītāju atzīst, ka nespēj pilnīgi kontrolēt savu automašīnu, kad viņiem kājās ir garie ziemas zābaki ar biezu zoli. Autovadītājiem, izvēloties ziemas apģērbu, vajadzētu domāt par drošības aspektiem pie automašīnas stūres.

"Vadot transportlīdzekli ziemā, vadītāji sastopas ar lielāku skaitu bīstamu situāciju uz ceļa, tāpēc viņiem ir jāizvairās no faktoriem, kas var papildus samazināt braukšanas drošību," iesaka Renault braukšanas skolas direktors. Tāpēc atbildīgi ir jāizvēlas ne tikai apavi, bet arī jaka, cimdi un cepure.

Vislabākais risinājums ir rezerves apavi, kurus vadītājs lietotu braukšanas laikā. Apavi, kuri būtu paredzēti braukšanai, nedrīkstētu ierobežot potītes mobilitāti, to zoles nedrīkstētu būt pārāk biezas vai platas - pretējā gadījumā var rasties situācija, kurā tiek nospiests gāzes un bremžu pedālis vienlaikus. Turklāt bieza zole samazina spēju sajust spiedienu uz pedāļiem. "Slidenas zoles var radīt situācijas, kurām var būt traģiskas sekas, piemēram, kad kāja pēkšņi noslīd no bremžu pedāļa. Būtu ieteicams pirms braukšanas rūpīgi attīrīt zābakus no sniega un nožāvēt uz automašīnas paklājiņa," skaidro eksperti.

Svarīga apģērba detaļa ziemā arī ir cimdi. Tie cimdi, kas ir izgatavoti no kokvilnas, vilnas vai cita auduma, kas samazina satvēriena spēku, nav piemēroti braukšanai. Vadot automašīnu būtu jāizvairās valkāt dūraiņus un pārāk biezus cimdus, jo tie traucē pienācīgi un droši rīkoties ar stūres ratu. Labākais risinājums ir vadīt automašīnu ar ādas cimdiem.

Jakai nevajadzētu būt pārāk smagai, lai tā neierobežo autovadītāja kustību brīvību. Cepure arī nedrīkstētu būt pārāk liela vai bieza, lai tā neslīd uz leju un nenosedz acis. Renault braukšanas skolas instruktori iesaka: "Nedrīkst vadīt automašīnu ar kapuci uz galvas, jo tā būtiski ierobežo redzeslauku. Kad automašīnas salons ir pietiekami uzsilis un vadītājs vēlas atbrīvoties no cepures, cimdiem vai jakas, ieteicams būtu apstāties drošā vietā, novilkt paredzēto apģērba detaļu un tikai tad turpināt ceļu."

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu