Parkošanās piecdesmito gadu stilā (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Viena no disciplīnām, kas jāapgūst ikvienam jaunajam autovadītājam pirms apliecības iegūšanas, ir auto novietošana stāvvietā jeb īsāk sakot - parkošanās.

Tas ir manevrs, kas daudziem padodas labi, bet ļoti daudziem ne visai, ko var redzēt pēc krustām šķērsām novietotiem automobiļiem ielu malās, stāvlaukumos un citviet.

Varētu domāt, ka problēma ar auto novietošanu ir kļuvusi aktuāla tikai pēdējā laikā, kad automobiļi ir krietni savairojušies un straujais dzīves ritms neļauj vairāk laika veltīt rūpīgai, pārdomātai auto novietošanai.

Tomēr izrādās, ka grūtības ar auto iebraukšanu garāžā vai novietošanu ielas malā bijušas arī senā pagātnē, kad autoražotāji vēl nepiedāvāja mašīnas aprīkot ar Park Assist un tamlīdzīgām elektroniskām sistēmām. Tas gan nenozīmē, ka ar inženiera domāšanu apdāvinātie cilvēki nemeklēja problēmas risinājumus. Piemēram, piecdesmitajos gados ASV kāds izgudrotājs izdomāja, kā likt strādāt rezerves ritenim, - tas ir sajūgts ar kardānu un vajadzības gadījumā ir izbīdāms zem auto, kas savukārt iemanto spējas apgriezties uz vietas ap savu asi. Īpaši droši tas nav, taču šķiet, ka funkcionē, un arī izskatās amizanti.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu