Bīns - ātrākā slavenība Top Gear trasē (65)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jaunākajā BBC raidījuma Top Gear sērijā kā sabiedrībā labi zināms cilvēks, kurš brauks ar automobili par saprātīgu cenu (Kia cee'd), bija pieaicināts britu komiķis Rovans Atkinsons.

Atkinsonu vislabāk pazīstam kā misteru Bīnu, bet daudzi viņu zina arī no seriāla Melnā čūska un dažādām kinolentēm, kurās aktierim parasti tiek iedalītas neveiklu, savdabīgu personāžu lomas.

Privātajā dzīvē Atkinsons ir krietni vien nopietnāks cilvēks, kuru cita starpā aizrauj auto. Viņš piedalās sacensībās un pārvalda diezgan iespaidīgu autoparku, kurā atrodams arī 20. gadsimta beigu un 21. gadsimta sākuma ātrākais sērijveida ielas auto - McLaren F1.

Kā jau minēts, Atkinsons ir pēdējā no slavenībām, kas braukusi ar auto par saprātīgu cenu, un viņš arī patlaban ieņem pirmo vietu ātrāko zvaigžņu listē, jo izrādījās prasmīgāks un ātrāks par pāri citu britu komiķu. Viņš Top Gear trases apli pratis veikt 1 minūtē un 42,2 sekundēs jeb par 0,6 sekundēm ātrāk nekā līdzšinējais līderis.

Nobeigumā var atzīmēt, ka ar Atkinsona gādību Top Gear studijā bija nogādāta īpaša Rolls-Royce Phantom kupeja, kurai uzstādīts 9 litru V16 dzinējs. Tādu BMW plānojuši izmantot Rolls-Royce automobiļu piedziņai drīz pēc britu zīmola pārņemšanas, tomēr vēlāk gan nolemts izmantot mazāku motoru ar 6,75 litru darba tilpumu un 12 cilindriem.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu