Notiks koka pašgājēju automašīnu sacensības (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr.com/Keith Williamson

Lai popularizētu koka amatniecību un izglītotu bērnus koka automašīnu izgatavošanā mājas apstākļos, maija sākumā Valkas rajona Kārķu pagasta Meža dienu laikā notiks koka pašgājēju automašīnu sacensības, informēja pasākuma rīkotāji.

Automašīnas izgatavos bērni ar vecāku un amatnieku atbalstu.

Automašīnu motoru drīkst darbināt koka zars vai maikste, kura iztaisnojoties velk auklu, griežot asi ar riteņiem. Auto detaļu izmēri, forma, krāsa un dizains būs katra mazā amatnieka izvēle, norāda rīkotāji.

Sacensībās uzvarēs tā automašīna, kas aizbrauks vistālāk. Automašīnas izveidē drīkstēs izmantot ne tikai svaigu, bet arī žāvētu, līmētu, skrūvētu un citādi apstrādātu koksni.

Kā norāda rīkotāji, tās ir pirmās šāda veida automašīnu sacensības.

«Dosim iespēju bērniem izgatavot no dabiska koka interesantas lietas, lai mežs un koks tos apbur. Iespējams, dažiem šajā pasākumā iegūtā mīlestība uz koku saglabāsies uz mūžu,» norāda Rīgas Tehniskās universitātes Amatniecības un dizaina centra vadītājs un Latvijas Amatniecības kameras prezidents asociētais profesors Vilnis Kazāks.

Sacensības notiks 3.maijā plkst.13.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu