Personīgais auto kļūs par vēsturi (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienu jaunatnei personīgais auto vairs nav tik liela aktualitāte kā tiem cilvēkiem, kas autobraukšanas tiesības ieguva, piemēram, pirms desmit vai divdesmit gadiem.

Paradumi mainās, un tas attiecas arī uz autobraukšanu. Ja pirms gadiem desmit vai divdesmit jaunie autovadītāji sapņoja par personīgo auto, tad mūsdienās krietni svarīgāks daudziem ir personīgais iPad vai iPhone, jo pārvietoties pilsētā var arī ar sabiedrisko transportu, velosipēdu vai kājām.

Tas gan nenozīmē, ka automobiļi izzudīs kā dinozauri. Tie joprojām būs būtiska pilsētas sastāvdaļa, taču cilvēki tiem nebūs vis saimnieki, bet gan īrnieki, kuri maksās par mašīnā pavadīto laiku.

Šāda automobiļu īrēšanas sistēma jau darbojas trīs Vācijas pilsētās, un perspektīvā tādu varētu ieviest arī Rīgā. Tik drīz gan tas nenotiks, jo auto īrēšana ikdienas maršruta izbraukāšanai būs dārgāka nekā personīgā auto uzturēšana. Bet tai pašā laikā arī lētāka nekā taksometrs.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu