Mini United pulcē Mini fanus Pola Rikāra trasē (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maija sākumā Pola Rikāra trasē, kas pieder F1 komerctiesību īpašniekam Bērnijam Eklstonam, notika šā gada visas Eiropas Mini fanu salidojums, saukts par Mini United. Tajā piedalījās arī britu zīmola fani no Latvijas.

Lai aptvertu, cik tālu var iet aizraušanās ar mazo britu automobili, tas jāredz pašiem. Šeit tāpat kā motociklu festivālā nav divu vienādu automašīnu. Katrs centies izpausties kā pratis, ja ne citādi, tad krāsās vai vismaz asprātīgās uzlīmēs. Bet citiem pārbūve ir krietni vien apjomīgāka - viens savu auto šķiet izjaucis pavisam un, to saliekot atpakaļ, nez kāpēc iznācis bumbokss ar trim stūrēm, citam no Mini ir palikusi pāri tikai pakaļdaļa ar aizmugurējo sēdekli, no kā izveidota stilīga velorikšas kabīne.

Mini United pulcēja arī autosportā redzētus un citādi zināmus auto. Piemēram, īpašā stendā bija izstādīti uz BMW X3 agregātiem būvētie Dakāras Mini Countryman, no kuriem viens ar Stefanu Peterhanselu pie stūres šogad svinēja uzvaru Dakāras sacīkstēs Dienvidamerikā. Citā stendā varēja sastapt Mini Countryman WRC rallija automobiļus, bet vēl citā - pavisam jauno Mini John Cooper Works GP. Šis auto jau paspējis izcelties ar to, ka veicis Nirburgringas trases Nordšleifes apli 8 minūtēs un 23 sekundēs - par 19 sekundēm ātrāk nekā tam blakus aplūkojamais priekšgājējs GP Kit. Jauno GP izlaidīs ierobežotā 2000 automašīnu sērijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu