Seši zelta padomi, kā sagatavot savu klasisko auto jaunajai sezonai (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar siltā laika iestāšanos atsākusies aktīvā autobraukšanas sezona un ielās parādījušies arī klasisko auto cienītāji ar saviem spēkratiem. Lai pienācīgi varētu izbaudīt klasiskā auto sniegtās priekšrocības pēc garās ziemas sezonas, tie pienācīgi jāsagatavo, norāda «Riga Master Workshop» (RMW) īpašnieks Māris Bebris.

 
Foto: Publicitātes foto

Izvēlies atbilstošu autoeļļu

Viens no pirmajiem un svarīgākajiem darbiem ir auto eļļas nomaiņa. Pēc eļļošanas sistēmas izskalošanas svarīga dzinēja uzpilde ar auto ražotāja prasībām noteiktu un atbilstošu autoeļļu. Obligāta prasība ir pārbaudīt visu šķidrumu līmeņus, tostarp dzesēšanas šķidruma un eļļas līmeni gan ātrumkārbā, gan diferenciālī.

 
Foto: Publicitātes foto

Pārbaudi spiedienu auto riepās

Pirms dodies pirmajā izbraucienā, eksperti aicina pārbaudīt gaisa spiedienu auto riepās, izmantojot precīzu šim nolūkam paredzētu mērierīci.

Lai uzzinātu, kāds ir ideālais spiediena līmenis, vērts ielūkoties auto rokasgrāmatā. Gadījumā, ja šādas rokasgrāmatas nav, padomu vērts palūgt auto restaurētājiem un ekspertiem.

 
Foto: Publicitātes foto

Novērtē akumulatora gatavību sezonai

Svarīgi pārbaudīt arī klasiskā auto akumulatoru un tā kontaktus. Ja ziemas sezonā spēkrata akumulators ir bijis izņemts, pirms tā atlikšanas vietā, tas attiecīgi jāsagatavo, kārtīgi jāuzlādē un jānotīra kontaktvietas ar speciālu elektrokontaktu tīrīšanas līdzekli.

Eksperti atgādina, ka kontaktu tīrīšanai var izmantot sentēvu līdzekli - dzeramo sodu un ūdeni.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Publicitātes foto

Atjauno smērvielas mezglos un pārbaudi bremžu sistēmu

Jaunā sezona ir ideāls laiks, lai papildinātu un atjaunotu smērvielas auto mezglos. Līdztekus tam aicinām pārbaudīt darba un stāvbremzes, nepieciešamības gadījumā atgaisojot bremžu sistēmu. Svarīgi pārliecināties, ka bremžu cilindri darbojas vienmērīgi un nav novērojama bremžu eļļas noplūde.

 
Foto: Publicitātes foto

Atceries apdrošināt

Lai arī klasisko auto apdrošināšana ir diezgan individuāls pakalpojums, tomēr viss ir iespējams. Šādu pakalpojumu piedāvā un sniedz, piemēram, AS «If P&C Insurance» Latvijas filiāle. Nepieciešamo dokumentāciju apdrošinātājs ar individuālu pieeju sagatavos restaurēšanas periodā, lai vēlāk īpašnieks ar to droši varētu doties ceļā. Pirms tam gan nepieciešams saņemt retro auto sertifikātu, kas apliecinātu spēkrata autentiskumu. Aizvadītajā gadā šo pakalpojumu izmantojuši teju 20 antīko automobiļu īpašnieki.

 
Foto: Publicitātes foto

Nomazgā un ievasko

Noslēdzošajā posmā, kad viss ir ieeļļots, iztīrīts un uzpildīts, eksperti aicina iedarbināt un uzsildīt sava auto dzinēju līdz darba temperatūrai. Tādējādi tiek pārbaudīts vai tajā nav novērojama dažādu šķidrumu noplūde. Noslēgumā, lai auto piešķirtu īpašu un patiesi pievilcīgu izskatu, to ieteicams nomazgāt un ievaskot.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu