Video: Ar 260 km/h pa mazpilsētu (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Menas salā, Lielbritānijā ik gadu norisinās pasaulē senākās motosacīkstes Isle of Man Tourist Trophy, kas pulcē planētas drosmīgākos motobraucējus un piesaista motoru sporta fanu uzmanību visā pasaulē.

Šo apstākli sava sportiskā modeļa Impreza STI atpazīstamības veicināšanai šogad atkal prasmīgi izmantoja japāņu autoražotājs Subaru. Kompānija piesaistīja trīskārtējo Lielbritānijas rallija čempionu Marku Higinsu, un viņš prasmīgi rādīja savu pieredzi un drosmi 60,72 kilometrus garajā Menas salas pilsētas ielu un koplietošanas ceļu trasē. Sportists, kurš 2011.gadā uzstādīja trases ātruma rekordu ar tā laika Impreza STI, distanci veicot ar vidēji 115,36 jūdzēm jeb 185,654 kilometriem stundā, šogad bija vēl ātrāks un iepriekšējo rekordu pārspēja ar 116,47 jūdzēm jeb 187,44 kilometriem stundā.

Lasītāju uzmanībai zemāk pievienojam video, kurā Higinsa galvu reibinošais brauciens iemūžināts no sagatavošanās brīža un riepu iesildīšanas līdz pat finišam, turklāt to pavada paša braucēja komentāri, kas ierakstīti jau pēc rekorda uzstādīšanas.

Var atzīmēt, ka Higinss jauno rekordu uzstādīja ar Ziemeļamerikas specifikācijas Subaru STI, kas apgādāts ar 2,5 litru bokserdzinēju ar 305 zirgspēkiem (pie 6000 rpm) un 393 Nm (pie 4000 rpm). Vienīgās modifikācijas bija salonā iebūvēts cauruļu drošības rāmis, citas atsperes un amortizatori, citas bremžu uzlikas, kā arī izplūdes sistēma, lai auto būtu tik skaļš, cik vien iespējams. Jo tā to pieprasot Menas salas TT sacīkšu organizētāji.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu