Nedēļas nogalē Zemgalē notiks brauciens «Ar «Latvijām» pa Latviju» (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par godu RAF ražotnes dibināšanas 60 gadu jubilejas svinībām biedrība «AMC Baltijas zvaigznes» sadarbībā ar multimediju studiju «PARUS Studio» un autobusu ražotājfirmu AS «AMO Plant» organizē vēsturiskus autobraucienus «Ar «Latvijām» pa Latviju», kas tiks veikti ar trīs RAF ražotajiem minibusiem un vienu «AMO Plant» «Ambassador» autobusu.

Šogad tiek organizēti trīs braucieni. Pirmais Ziemeļkurzemē jau veiksmīgi aizritējis, un nu ar nepacietību tiek gaidīts nākamais brauciens, kas notiks jau šīs nedēļas nogalē 23. - 24. augustā pa maršrutu Jelgava - Saldus - Pikšas - Dobele - Pilsrundāle - Bauska - Vecumnieki - Baldone - Rīga, TVNET informēja PARUS Studio pārstāve Kristiāna Kelase.

Brauciena laikā tiks prezentēta Latvijas autobūves vēsture un šodiena, cilvēki varēs tikties ar RAF izmēģinātājiem un latviešu autosportistu un inženieri Andri Dambi, kurš vairākkārt piedalījies prestižajā Dakāras rallijā gan kā pilots, gan stūrmanis. Tāpat būs iespēja piedalīties konkursos un saņemt dažādus pārsteigumus no brauciena organizatoriem un atbalstītājiem.

Zemgales brauciens izcelsies ar daudzveidīgu programmu, kuru katrā pieturas punktā veidos «Ar «Latvijām» pa Latviju» komanda. Saldū sadarbībā ar Rīgas Biržu un Jaņa Rozentāla muzeju tiks veidota J. Rozentāla gleznas «No baznīcas» reprodukcija 3D formātā, tās tapšanā iesaistot Saldus iedzīvotājus; Dobeles pilsdrupās tiks rīkota interaktīva spēle «Kinect RAF čempionāts»; Īslīces SOS ciemata bērni tiks vesti ekskursijā uz Uzvaru, kur atpūtas kompleksā «Miķelis» varēs iziet ekskursiju Zemnieku sētā un Mašīnu muzejā; Vecumnieku brīvdabas kino tiks demonstrētas dokumentālās filmas par RAF vēsturiskajiem braucieniem un izspēlēta Kinect spēle.

Brauciena mērķis ir atgādināt Latvijas iedzīvotājiem faktu, ka Latvija bijusi un ir valsts, kas bagāta ar vēsturiskām vietām un personībām, kā arī ar savu autobūves industriju. Brauciena «Ar «Latvijām» pa Latviju» komanda vēlas modināt leģendas, kuras ir vērts atcerēties, apskatīt un neaizmirst.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu