Profilaktiski līdzekļi, kas palīdz ilgāk saglabāt auto salonu labā stāvoklī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Auto salona kopšana ir tikpat svarīga lieta kā virsbūves kopšana – ja auto interjeru kopj rūpīgi un regulāri, tas gan ilgāk saglabā savu sākotnējo krāsu, gan nepievelkas ar dažādām smakām un citiem apkārtējās vides radītajiem netīrumiem.

Sākoties skolas laikam, daudzu vecāku rūpala ir bērnu nogādāšana uz/ no skolas un citām izglītības iestādēm, nereti gadās, ka jaunākās atvases atstāj aiz sevis automašīnas salonā «pēdas» – dažādus netīrumus, pleķus un pirkstu nospiedumus. Kā ar tiem tikt galā ātri un efektīvi?

Pirmā lieta, ko der atcerēties - dažādiem saloniem (un to materiāliem) nepieciešami dažādi tīrīšanas līdzekļi, tomēr vienojošs ir elements, ka salona tīrīšanai nekādā gadījumā nevajadzētu lietot ikdienas mazgāšanas līdzekļus. Kāpēc? Jo saimniecības ķīmija izlaužas caur taukvielām, mazgājot virsmas karstā ūdenī. Mazgājot auto interjeru ar šādu ķīmiju, var tikt bojāts gan audums, gan āda. Atkarībā no tā, kāda problēma jāatrisina, salona tīrīšanas līdzekļus var iedalīt vairākās grupās. Pasaules auto kosmētikas zīmols nr.1 Turtle Wax iesaka vairākus līdzekļus:

  • Paneļa spodrinātāji – putekļu tīrīšanai un to atgrūdošas virskārtas izveide. Turtle Wax paneļa aerosoli atjauno visas iekšējās apdares plastmasas, vinila un gumijas virsmas, veidojot matētu aizsargkārtu. Aerosols arī aizkavē auto paneli no izžūšanas, plaisāšanas un izbalēšanas. Interesanti, ka Turtle Wax paneļa aerosoli darbojas ne tikai kā tīrīšanas līdzeklis, bet arī gaisa atsvaidzinātājs - citrusa, āra svaiguma, vaniļas vai zemeņu paneļa aerosoli pakāpeniski izplata vieglu, atsvaidzinošu aromātu, kas saglabājas vēl 8 dienas pēc to lietošanas. Savukārt kompaktākus paneļa tīrīšanas līdzekļus, proti, paneļa sūkļus, vēlams izlietot mēneša laikā, jo pēc tam tie var izžūt. Arī sūkļiem piemīt spēja atjaunot visas iekšējās apdares virsmas (tostarp, koka), veidojot spožu aizsargkārtu.
Foto: Publicitātes foto
  • Plastmasas un gumijas virsmu atjaunotāji – paredzēti lietošanai visu krāsu iekšējām un ārējām virsmām (gan spīdīgām, gan matētām). Tāpat kā paneļa aerosoli, arī virsmas atjaunotāji veido bagātīgu antistatisku silikona aizsargkārtu, kas atgrūž putekļus un netīrumus, piešķirot ilgstošu spožumu buferiem, riepu sāniem, priekšējam panelim, rāmim un durvju paneļiem. Papildus Turtle Wax Black in Flash virsmu atjaunotāja sastāvā esošā SUNSTOP piedeva nodrošina aizsardzību pret UV starojumu. Tiem autovadītājiem, kuri pirmajā vietā liek kvalitāti, iesakām Turtle Wax Extreme NANO-TECH paneļa un bufera tīrītāju/ spodrinātāju, kas paredzēts visu veidu automobiļu plastmasas, gumijas un vinila salona un virsbūves detaļām. Ar nano tehnoloģijām radītas mikroskopiskas daļiņas palīdz līdzekļa silikoniem iesūkties un saistīties ar apstrādājamo virsmu, tādējādi veidojot ilgstoši noturīgu spožu aizsargkārtu.
  • Mitrās salvetes ērtā, vairākkārt noslēdzamā iepakojumā – būs neaizstājams palīgs ne īpaši stipru traipu tūlītējai iztīrīšanai, kā arī paneļa atsvaidzināšanai pāris sekunžu laikā. Turtle Wax klāstā pieejamas salvetes ādai, spīdīgam panelim, matētam panelim, mīkstajiem pārklājumiem un stiklam.
Foto: Publicitātes foto
  • Mīksto pārklājumu tīrītāji. Neatsverams līdzeklis gadījumos, kad nav vēlme viena traipa dēļ auto vest uz ķīmisko tīrīšanu un ir iespēja paša spēkiem tikt ar to galā. Turtle Wax Interior putas auduma, vinila un paklāju tīrīšanai ir ideāls risinājums tūlītējai traipu izņemšanai. Putas neitralizē nepatīkamās smakas, neizmantojot spēcīgas smaržvielas, kā arī tām piemīt antibakteriāla iedarbība. Virsmas pēc apstrādes nepaliek slapjas. Produkts pieejams arī ar īpašu birstīti iekaltušu traipu izberšanai.
  • Ādas virsmu apkopes līdzekļi. Lai arī pirmajā brīdī liekas, ka jebkuru netīrumu auto ādas salonā iespējams iztīrīt ar ūdenī samērcētu lupatiņu, tomēr arī šīs virsmas ir pelnījušas pienācīgu aprūpi, lai saglabātos pēc iespējas ilgāku laiku kvalitatīvas. Turtle Wax Leather Cleaner & Conditioner, kas pēc konsistences atgādina krēmveidīgu šampūnu, maigi tīra, atjauno un baro ādas virsmu, veidojot noturīgu aizsargkārtu. Līdzeklis attīra visa veida salona ādas mēbeļu virsmas no netīrumiem un traipiem, atjaunojot to dabīgo mīkstumu un aizsargājot pret UV staru ietekmi. Ņemot vērā, ka tas ir bagātināts ar glicerīnu, būs ideāli piemērots arī porta preču, mapju, bagāžas, maku un mājas mēbeļu ādas virsmu tīrīšanai.
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu