10 bīstami ieradumi pie auto stūres (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Mums katram ir savi trūkumi. Diemžēl pie stūres tiem var būt ļoti bīstamas sekas, tādēļ labākais brīdis savu nepilnību izskaušanai ir tieši tagad. Ja sākumā nedaudz piedomāsiet un apzināti sevi kontrolēsiet, jau pēc neilga laika nevēlamais ieradums būs aizmirsies un jūsu braukšanas maniere kļūs drošāka, norāda Drošas braukšanas skolā (DBS).

 
Foto: Caro/ScanPix

Ēšana un dzeršana

Jā, tā dara daudzi. Bet tas ir ļoti riskanti - ēdot pie stūres, autovadītājam vajag gandrīz par pusi vairāk laika, lai reaģētu uz pēkšņām satiksmes situācijām. Un ēdiena traipi neizskatās glīti.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Caro/ScanPix

Smēķēšana

Smēķēšana nogalina dažādi. Cigaretes uzmeklēšana, aizdegšana, smēķēšana un nodzēšana novērš uzmanību no ceļa, turklāt smēķējot vadītājam ir tendence braukt ātrāk un paviršāk.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: AP/ScanPix

Runāšana pa telefonu, nelietojot brīvroku sistēmu

Uzmanība tiek dalīta starp auto vadīšanu, ceļa vērošanu un telefona sarunā apspriežamo problēmu. Nepilnīgi kontrolējot satiksmi un savu auto, jūs kļūstat par ļoti bīstamu satiksmes dalībnieku, riskējot saņemt atbilstīgu sodu. Un varat sarunāt arī daudz muļķību.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Ekrānšāviņš no Google Maps

Ceļa meklēšana viedtālrunī

Maršrutu vienmēr precizējiet pirms brauciena! Pētot viedtālruņa kartes, vadītājs ceļa un stūres kontrolei spēj veltīt daudz mazāk uzmanības un daudz lēnāk reaģē uz notiekošo.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Publicitātes foto

Īsziņu un e-pasta lasīšana un rakstīšana

Sarakstes informācijas uztveršana, atbildes apsvēršana, formulēšana un rakstīšana, saujā balansējot tālruni un spiežot taustiņus, pat tehniski nevainojamu autovadītāju padara par potenciāli ļoti rezultatīvu masu slepkavu un pašnāvnieku.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Braukšana ar neapdrošinātu auto

Reāls, vērā ņemams risks sagādāt papildu problēmas (no parādsaistībām līdz tiesvedībai un kuņģa čūlai) sev un, piedzīvojot negadījumu, kurā bojāts ne tikai jūsu transportlīdzeklis, - arī citiem satiksmes dalībniekiem. Arī tad, ja negadījumā formāli nebūsiet vainojams.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Caro/ScanPix

Drošas distances neievērošana

Pietiekama distance glābj dzīvības, bet tās neievērošana apdraud gan jūs, gan jūsu auto, gan citus braucējus. Atcerieties, ka droša distance ir garāka par apstāšanās ceļa garumu. Un vēl ievērojami garāka tā ir uz slapja vai apledojuša ceļa. Tuvojas rudens un ziema, un šo pēdējo atziņu jo īpaši vajadzētu ņemt vērā.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Caro/ScanPix

Rupju žestu un skaņas signāla lietošana

Lai cik neveikls vai kaitinošs liktos cits autovadītājs, viņš nesāks braukt labāk, ja jūs kļūsit nekulturāls. Tā jūs tikai «uzvelkaties» pats un provocējat tikpat nesavaldīgu atbildes reakciju. Turklāt tūļa var izrādīties jūsu priekšnieks.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Caro/ScanPix

Nevajadzīga un agresīva braukšanas joslu maiņa

Ar agresīvu un nemotivētu uzvedību jūs nebūsit populārs ne ballītē, ne uz ceļa. Toties jums ir liela iespēja iekulties nepatikšanās un radīt sarežģījumus gan sev, gan apkārtējiem, kuri var nebūt gatavi jūsu darbībām.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Caro/ScanPix

Pārāk lēna pārvietošanās satiksmē

Bīstama var būt ne tikai pārgalvīga braukšana un ātruma pārsniegšana, bet arī nepamatoti lēna braukšana. Tā sakot - brauc pats un ļauj braukt citiem!

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu