«Vēss prāts» kritiskā brīdī pasargā no traģēdijas (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Ko darīt, ja, braucot lielā ātrumā plīst priekšējā riteņa riepa? Vidusmēra autobraucējs visticamāk kritīs panikā un no jau tā neapskaužamās situācijas nonāks vēl kritiskākā situācijā.

To, kā rīkoties, ja pēkšņi atsaka kāds no priekšējiem riteņiem, paša nofilmētā video lieliski demonstrē vārdā neminēts krievu benzīngalva ar Nissan GT-R, kura 3,8 litru turbo motora darba tilpums palielināts līdz 4,3 litriem un jauda vairs nav tikai 550, bet jau pārsniedz 800 zirgspēkus.

Video, kurš ieguvis plašu popularitāti ne tikai jaudas un ātruma cienītāju interneta forumos, bet arī YouTube, redzams, kā GT-R braucējs nakts aizsegā uz gludas daudzjoslu maģistrāles veic ļoti strauju sprintu no apmēram 60 kilometriem stundā līdz 327 km/h jeb brīdim, kad plīst priekšējā labās puses riepa.

Centrbēdzes spēki, kas iedarbojās uz riepas atliekām incidenta brīdī, bija pietiekami lieli, ja gumijas driskas izšautos cauri Nissan priekšdaļas metāla un plastmasas detaļām un izsistu lukturi (tas video redzams kā īslaicīgs gaismas uzplaiksnījums), tomēr pat šajā situācijā auto vadītājs spēja saglabāt mieru un bez liekām kustībām savu «raķeti» apstādināt brauktuves malā. Tiesa, automašīnas savaldīšanas procedūra nav ātra, tā kopumā aizņem 32 sekundes, atzīmē Autoblog.com.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu