Motocikls no filmas Easy Rider izsolīts par 1,35 miljoniem dolāru (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nedēļas nogalē par 1,35 miljoniem ASV dolāru (1,05 miljoniem eiro) izsolīts slavenais «Harley-Davidson» motocikls no 1969.gada filmas «Easy Rider» ar aktieri Pīteru Fondu galvenajā lomā.

«Captain America» motocikls tika izsolīts kopā ar dokumentiem par tā autentiskumu, tostarp vēstuli no Fondas.

Sarkani, balti un zili krāsoto braucamrīku izveidojuši motociklu ražotāji Klifs Voss un Bens Hārdijs, balstoties uz Fondas dizaina ieteikumiem.

«Esam apmierināti, ka vairāksolītāji to vērtē kā kultūras ikonu, kāds šis motocikls arī ir,» norādīja izsoļu nama «Profiles in History» pārstāvis Maiks Eizenbergs.

Kinolentes «Easy Rider» vajadzībām tika uzbūvēti divi motocikli, lai uzņemšanu nenāktos pārtraukt, ja viens no tiem salūztu. Sestdien pārdotais braucamrīks tika izmantots avārijas ainā filmas beigās.

Izsoļu nama «Profiles in History» vadītājs Džozefs Madalena raksturoja motociklu kā «vienu no ikoniskākajiem priekšmetiem amerikāņu kino».

«Motocikls raisa spēcīgas emocijas pat tajos, kuri neaizraujas ar motosportu,» viņš sacīja. «Tas iemieso 60.gadus - visu labo un slikto, ko nesa šī desmitgade.»

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu