Jau sesto gadu autovadītājus aicina dot otru iespēju plastmasas kanniņām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aicinot autovadītājus saudzēt dabu un taupīt ierobežotos resursus, AS «Latvijas Zaļais punkts» sadarbībā ar SIA «Narvesen Baltija» un auto preču vairumtirdzniecības uzņēmumu SIA «Getz Bros» nu jau sesto gadu organizē izmantoto plastmasas kanniņu šķirošanas un savākšanas akciju. Akcija norisinās no 3.novembra līdz 2015.gada 31.janvārim un tās laikā autovadītāji, atbildīgi parūpējoties par tukšo kanniņu, piedalīsies loterijā.

AS «Latvijas Zaļais punkts» direktors Kaspars Zakulis: «Ziema šogad piesteigsies nemanot, un autovadītājiem jāparūpējas ne vien par riepu, bet arī par vējstiklu mazgāšanas šķidruma nomaiņu. Turklāt jārūpējas tā, lai tukšās kanniņas tiek pārstrādātas, nevis apglabātas poligonos vai nonāktu dabā. Šim nolūkam, tukšajām kanniņām, ir izvietoti speciāli šķirošanas konteineri, kuri šogad atjaunoti un padarīti pamanāmāki un ērtāki šķirošanai.»

Akcijas ietvaros no šā gada 3.novembra līdz 2015.gada 31.janvārim 16 «Narvesen» tirdzniecības vietās, kas atrodas DUS «Neste» teritorijā, iegādājoties «Narvesen PREMIUM» logu mazgāšanas šķidrumu ziemai 3 L vai 4 L iepakojumā, pircējs saņems noslēdzamu plastmasas kapsulu un kuponu. Pircējam jāaizpilda kupons, atstājot savu kontaktinformāciju, un jāievieto tas plastmasas kapsulā. Savukārt kapsula jāievieto tukšajā kannā (kurai obligāti jābūt ar korķi!) un jāizmet konteinerā. Kampaņas noslēgumā tiks izlozēti 20 pircēji, kuri katrs saņems dāvanu kuponus piecu «Narvesen PREMIUM» vējstiklu šķidrumu (4 L) saņemšanai bez maksas.

«Ir vismaz trīs iemesli, kādēļ aicinām aktīvi iesaistīties šajā akcijā. Tā ir «otra iespēja» ne tikai kanniņām, bet arī mēs autovadītāji varam citiem parādīt, ka spējam racionāli lietot resursus. Dalība akcijā ir arī mazs signāls pašiem sev, parādot saudzīgu attieksmi pret vidi, kurā dzīvojam. Galu galā, tas ir mazais labais noderīgais darbiņš un kādēļ gan to nepaveikt?» vaicā SIA «Getz Bros.& CO.(LATVIA) LTD» valdes loceklis Simons Kozlinskis, aicinot autovadītājus aktīvi iesaistīties akcijā.

SIA «Narvesen Baltija» produktu kategorijas vadītāja, Guntra Ieviņa: «Kopā ar SIA «Neste Latvija» šogad realizējam vērienīgu «Narvesen» veikalu ārējo fasāžu atjaunošanu. Paralēli tam ar AS «Latvijas Zaļais punkts» atbalstu arī plastmasas kanniņu savākšanas konteineri ir ieguvuši jaunu, pievilcīgu izskatu. Esam priecīgi aicināt autobraucējus mūsu rekonstruētajos veikalos DUS «Neste», iegādāties augstākās kvalitātes logu mazgāšanas šķidrumu ziemai «Narvesen PREMIUM» un izbaudīt braucienu ar vienmēr tīriem auto logiem. Domā zaļi, dzīvo zaļi, piedalies un laimē!»

Kopumā Latvijas tirgū ik gadu nonāk ap 1,5 miljoniem vējstiklu šķidruma izlietoto plastmasas kanniņu, kuras būtu izmantojamas otrreiz vai pārstrādājamas jaunās izejvielās. Akcija tika sākta 2009.gadā un šajā laikā autovadītāji sašķirojuši vairāk nekā 12 tonnas plastmasas, no kurām 20% vējstiklu šķidruma kanniņas tikušas atkārtoti uzpildītas, bet pārējie materiāli nonākuši pārstrādē.

Vējstiklu šķidruma plastmasas kanniņas autovadītāji aicināt šķirot visu gadu jau minētājās 16 «Narvesen» tirdzniecības vietās, kas atrodas DUS «Neste» teritorijā, izmantojot tam speciāli paredzētos šķirošanas konteinerus.

Plašāka informācija par akcijas norisi Latvijas Zaļā punkta mājaslapā www.zalais.lv un «Narvesen» mājaslapā www.narvesen.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu