Žiguļa neticamās pārvērtības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Žiga – šādā mīļvārdiņā frīkbaiku kustības «Apokalipses jātnieki» aktīvisti sauc pašdarinātu, mistisku pārvietošanās līdzekli – kaut ko starp vecu žiguli un divriteni.

Braucošais veidojums, kas, starp citu, kalpojis par iedvesmu pašmāju ģitārista Johnny B Beast videoklipa tapšanai, tikai virspusēji atgādina AvtoVAZ izstrādājumu - no oriģināla tam ir atlikusi vien virsbūves augšējā daļa, bet grīdas nav, jo ir jāmin pedāļi. Stūres mehānisms un daļa salona arī ir saglabāta, savukārt elektrosistēma tagad ir ļoti primitīva un sastāv vien no ārējiem akumulatoriem un dažām lampiņu virtenēm, kas ielocītas žiguļa apaļajās acīs.

Var atzīmēt, ka šis sestais žigulis nebūt nav vienīgais šāda veida transportlīdzeklis pasaulē. Pirms kāda laika jau rakstījām par pasaulē lēnāko Porsche 911 GT3 RS, ko arī uz priekšu dzen vadītāja kāju spēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu