Latvijā populārais TV raidījums «Tavs auto» sāk jaunu ēru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Sākot ar 2015.gada 27.janvāri, līdz šim LTV7 ēterā translētais raidījums «Tavs auto» būs skatāms interneta portālā TVNET, tādējādi piedāvājot iespēju ikvienam, kas interesējas par norisēm autopasaulē, skatīties šo raidījumu jebkurā sev izdevīgā laikā un vietā, turklāt augstā video kvalitātē, kā arī nodrošinot neierobežotu piekļuvi «Tavs auto» veidoto sižetu arhīviem.

TV raidījumu «Tavs auto» Latvijas publika pazīst jau 10 gadus. 2005.gadā savu dzīvi tas aizsāka TV5 ēterā, bet vēlāk, kopš 2007.gada, tas tika translēts LTV7 un izpelnījās atzinīgu vērtējumu. Ik nedēļu raidījums «Tavs auto» piedāvājis iepazīt dažādus autobūves jaunumus, ticies ar sabiedrībā populāriem cilvēkiem, uzklausot viņu kā auto lietotāju pieredzi, un veicis dažādus eksperimentus, lai caur humora prizmu izzinātu satiksmes drošības jautājumus un palīdzētu mūsu skatītājiem apzināties, ka labs autovadītājs – līdzīgi kā sporta sacensībās - ir nevis tas, kurš vienkārši ir ātrākais, bet gan tas, kurš sasniedz finišu, sava brauciena galamērķi.

«Lai cik skaisti, jaudīgi un moderni būtu automobiļi, bez cilvēka pie to stūres tie nav nekā vērti,» stāsta raidījuma vadītājs Gusts Kikusts. «Viena no svarīgākajām «Tavs auto» sadaļām ir bijuši cilvēki un emocijas, tādēļ arī turpmāk, veidojot pārraides TVNET portālam, esam nolēmuši saglabāt viesu rubriku, kurā turpināsim tikties ar populārām un interesantām personībām (mūziķiem, māksliniekiem, sportistiem, zinātniekiem un vienkārši sava aroda lietpratējiem), lai uzklausītu viņu viedokli par kādu no autobūves jaunumiem, kas tiks izmēģināts testā kopā ar mums, «Tavs auto» veidotājiem.»

«Tavs Auto» radošā komanda auto žurnālistikas jomā strādā jau kopš 1994. gada. Televīzijā veidoti tādi projekti kā LNT «Auto Ziņas», LRČ «Rallija apskats», raidījums «Next». Izdotas dokumentālās īsfilmas par autosporta tēmu – «Rallijs tad un tagad», «Sekundes simtdaļas», «Latvieši Dakārā», «Uzvaras cena» un «Varenais kalns» (veltītas latviešu centieniem uzvarēt vienās no leģendārākajām autosporta sacensībām ASV Paikspīkā), kā arī radītas speciālas pārraides vadošajam pasaules autosporta kanālam «MOTORS TV» par ralliju mūsmājās.

«Mēs dzīvojam ļoti straujā tehnoloģiju attīstības laikmetā, un, kas vēl vakar šķita mīts un zinātniskā fantastika, šodien ir realitāte,» uzsver raidījuma «Tavs auto» galvenais redaktors un režisors Roberts Jansons. «Ja pirms 10 gadiem vien daži no mums spēja noticēt, ka automobiļi paši pratīs parkoties, nobremzēt ekstrēmās situācijās, pazīt gājējus tumsā vai pārvietosies, izmantojot tikai elektroenerģiju, tad šodien šādus automobiļus var iegādāties ikviens! Un arī mums ir pienācis laiks sekot tehnoloģiju attīstībai, tāpēc šogad klasisko televīziju esam nomainījuši pret interneta platformu, kura būs plašāk pieejama un brīvi izmantojama ikvienam cilvēkam ne tikai Latvijas teritorijā – bez robežām un ierobežojumiem.»

Līdzīgi kā pērn, arī šogad «Tavs auto» plāno ieviest jaunas rubrikas, kurās stāstīs ne tikai par svarīgākajiem sasniegumiem autobūvē, bet arī paplašinās tematisko spektru, informējot par praktiskām lietām, ko ikvienam auto lietotājam svarīgi zināt ikdienā.

Protams, «Tavs auto» redakcija gaida arī skatītāju ierosinājumus un jautājumus par tēmām, kuras šķiet interesantas un svarīgas. Rakstiet mums: info.tavsauto@gmail.com

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu