Autoķīmijas tirgotājs dāvina atstarojošas vestes lauku skolām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atsaucoties Ceļu satiksmes drošības direkcijas izplatītajam aicinājumam, auto preču un piederumu vairumtirdzniecības uzņēmums «Getz Bros. & Co. (Latvia)», šīs nedēļas sākumā apciemoja 2 lauku skolas, lai vecāko klašu audzēkņiem dāvinātu atstarojošas vestes. Noderīgās dāvanas saņēma Jaunjelgavas un Valles vidusskolu skolēni.

Lauku iedzīvotāji biežāk pakļauti riskam uz ceļiem diennakts tumšajā laikā, tāpēc sevišķi svarīgi nodrošināt atstarojošos elementus pie apģērba – atstarotājus vai vestes -, kas, iespējams, var izrādīties dzīvības glābējas. Skolēni, kam lauku reģionos nereti jāmēro ceļš no mācību iestādes uz mājām (un otrādi) kājām gar ceļa malu, atstarojoša veste ir vitāli svarīgs atribūts drošībai. Tāpēc šonedēļ 150 Jaunjelgavas un Valles vidusskolu audzēkņi saņēma atstarojošas vestes.

Valles vidusskolas Direktora vietniece izglītības jautājumos Gunta Kupčiuna uzsver, ka skolas atrašanās vieta spēlē nozīmīgu lomu bērnu drošības jautājumā: «Ņemot vērā, ka mūsu skola atrodas auto maģistrāles malā, pa kuru nereti pārvietojas smagās automašīnas, mēs īpaši uzsveram, cik nozīmīgi ir rūpēties par savu drošību un nēsāt atstarojošās vestes, vai vismaz piestiprināt pie somas atstarotāju. Reizi gadā Valles pašpārvalde veic pārbaudi skolā, par kuru iepriekš netiek brīdināts – tās laikā katrā klasē tiek apsekoti skolēni, kuriem nav nedz atstarotāji, nedz vestes. Jāatzīst, ka mazāko klašu skolēni ir daudz apzinīgāki, tāpēc jo īpaši priecājamies, ka uzņēmums «Getz Bros. & Co. (Latvia)» atstarojošās vestes dāvina tieši vecāko klašu skolēniem. Šādu dāvinājumu skola saņem pirmo reizi.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu