Misters Bīns pārdod savu McLaren F1

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu aktieris Rovans Atkinsons, ko vairums no mums vislabāk pazīst kā misteru Bīnu, ir nolēmis pārdot savu deviņdesmito gadu superautomobili McLaren F1. 17 gadus veco auto uztcicēts pārdot Londonas ekskluzīvo spēkratu tirgotājam Taylor and Crawley, un par to paredzēts iekasēt 8 miljonus sterliņu mārciņu, raksta The Telegraph.

Atkinsons savu superauto iegādājās 1997.gadā par 640 tūkstošiem mārciņu. Kopš tā laika viņš kopumā ir nobraucis tikai 65,9 tūkstošus jūdžu jeb nedaudz vairāk par 100 tūkstošiem kilometru un divas reizes iekļuvis satiksmes negadījumos – 2009. un 2011. gadā.

Pēdējā incidencā Atkinsons netika galā ar vairāk nekā 600 zirgspēkus spēcīgā auto vadību uz slapja ceļa, kā rezultātā auto ietriecās stabā, pēc tam kokā un galu beigās arī aizdegās. Komiķis, kurš vienlaicīgi ir arī kaislīgs autobraucējs, negadījumā guva vien vieglu pleca traumu, raksta Motor.ru.

2013.gadā aktieris saņēma Lielbritānijas vēsturē lielāko apdrošināšanas kompensāciju – 910 tūkstošus mārciņu. Apdrošināšanas atlīdzība pirkuma summu ievērojami pārsniedz tādēļ, ka kopš McLaren F1 iegādes brīža tā vērtība bija pieaugusi sešas reizes līdz 3,6 miljoniem mārciņu. Avārijā cietušais auto tika pilnībā atjaunots McLaren mājvietā Vokingā, Lielbritānijā.

McLaren F1 tika ražots no 1992.gada līdz 1998.gadam. Trīsvietīgais auto, kurā pilotam vieta atvēlēta kabīnes vidū, ilgu laiku bija planētas ātrākais sērijveida auto, jo spēja sasniegt 387 kilometrus stundā. F1 no troņa tika gāzts tikai 2005.gadā, kad to par mata tiesu pārspēja zviedru Koenigsegg CCR. Šobrīd ātrākais sērijveida auto, kā zināms, ir Bugatti Veyron Super Sport; šis 1200 zirgspēkus spēcīgais auto atbilstošos apstākļos spēj sasniegt 431 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu