Špikeris: kā sagatavot auto pavasarim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pēc ziemas automašīnai nepieciešama kārtīga apkope – ne tikai mazgāšana un riepu maiņa. Pārliecinies, ka Tavs auto ir teicamā formā gan no iekšpuses, gan ārpuses! Eļļu un smērvielu ražotājs VALVOLINE sagatavojis veicamo darbu «špikeri».

Šķidrumu līmenis

Pārbaudi un, ja nepieciešams, papildini dzinēja eļļu, bremžu un transmisijas šķidrumus. Nomaini ziemai paredzēto logu mazgāšanas šķidrumu pret augstākām temperatūrām piemērotu.

Šļaukas un siksnas

Pārbaudi, vai kaut kur nav parādījušās plaisas un nodilums. Ja nepieciešams, nomaini.

Akumulators

Notīri un nofiksē savienojumus, pārbaudi koroziju. Veic uzlādi. Izlādēta akumulatora pazīmes: vājš ārējais un salona apgaismojums, logu atvēršana un aizvēršana ir ilgāka nekā parasti.

Bremzes

Pārbaudi bremžu līnijas, klučus un diskus. Problēmu pazīmes: bremzējot automašīna saslīd uz sāniem, dzirdamas čīkstošas vai grabošas skaņas un pārāk «mīksts» bremžu pedālis.

Izpūtējs

Pārbaudi, vai nav noplūdes un bojāti izpūtēja balsti.

Gaisa filtrs

Nomaini gaisa filtru ik pēc 48 līdz 80 tūkstošiem nobraukto kilometru. Aizsērējis vai bojāts gaisa filtrs palielina degvielas patēriņu.

Apsilde, ventilators, gaisa kondicionieris

Pārbaudi apsildes sistēmas, ventilatora un gaisa kondicioniera darbību. Nomainot aizsērējušu filtru, var samazināt degvielas patēriņu.

Veic apkopi

Regulāra eļļas un gaisa filtra maiņa, kā arī atbilstošs riepu spiediens samazina degvielas patēriņu.

Stūre un amortizācija

Pārbaudi triecienu absorbētājus, stūres statņus, lodīšu gultņus un citas svarīgas detaļas.

Riepas

Piepumpē riepas līdz optimālajam spiedienam. Pārbaudi protektora nodilumu un nomaini nodilušas riepas. Nevienmērīgs nodilums norāda, ka nepieciešama riteņu balansēšana.

Redzamība

Notīri un, ja nepieciešams, nomaini vējstikla tīrītāju slotiņas. Rūpīgi notīri gan priekšējos lukturus, gan signāllampiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu