Elegantā Alfa Romeo 8C Competizione

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Itāļu autobūves smagsvari vienmēr ir veltījuši pastiprinātu uzmanību savu automobiļu dizainam, kas neatstāj vienaldzīgus cilvēkus ielas malā. Auto pārvadātājam «Kurbadam» ir bijis tas gods un atbildība transportēt vienu no šādiem šedevriem – eleganto Alfa Romeo 8C Competizione.

Pēdējā laikā skandalozais, nu jau bijušais raidījuma «Top Gear» vadītājs Džeremijs Klārksons par šo modeli izteicās: «Vai auto var būt māksla? Runājot par Alfa Romeo 8C Competizione – noteikti! Jūs noteikti gaidāt, ka automašīnas skaņa būtu pielīdzināma eņģeļa spēlētam čellam, sēžot uz medus spilvena, bet ne tuvu!»

8C Competizione ir īpaši ekskluzīvs Alfa Romeo modelis, jo automobiļu rūpnīca laika posmā no 2007. gada līdz 2010. gadam uzbūvēja limitētu 500 vienību lielu laidienu, padarot katru automobili par reti sastopamu vērtību. Pēdējie 99 saražotie spēkrati bija paredzēti ASV tirgum.

Alfa Romeo 8C Competizione unikalitāti pierāda fakts, ka pirmajās 48 stundās autobūves kompānija saņēma 1200 pieteikumus, no kuriem tika atsijāti visi, izņemot tos, kurus Alfa Romeo uzskata par «īsteniem automīļiem – auto markas kolekcionāriem un draugiem, nevis spekulantiem.»

Alfa Romeo 8C Competizione ir vienīgais kompānijas jaunāko laiku spēkrats eksotisko automašīnu kategorijā kopš 1977. gada.

Automobili darbina 4,7 litru V8 dzinējs, kurš izdveš galvu reibinošu skaņu un attīsta 450 ZS. Alfa Romeo 8C Competizione maksimālais ātrums ir ap 300 km/h, bet līdz 100 km/h auto ieskrienas nieka 4,2 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu