Apdrošinātāji: Būtiski palielinās auto zādzību skaits

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Kopš gada sākuma Latvijā būtiski palielinājies auto zādzību skaits. Laikā no janvāra līdz maija sākumam zādzību skaits, salīdzinot ar 2014.gada pirmajiem mēnešiem, palielinājies par gandrīz 70%. Visbiežāk zādzības reģistrētas Rīgā un Pierīgas rajonos, norāda «If Apdrošināšana» komunikācijas vadītāja Daiga Bluķe, atsaucoties uz kompānijas apkopoto informāciju.

Zādzību intensitāte īpaši palielinājās aprīlī,

kad faktiski katru nedēļu saņemti vairāki KASKO klientu atlīdzību pieteikumi. Arī maijā jau pieteiktas vairākas auto zādzības. «Esam novērojuši tendenci, ka zog dažādu marku automašīnas, gan tradicionāli populāros BMW X5 un «Toyota Land Cruiser» modeļus, gan arī «Volkswagen Sharan», «Honda Civic» un «Honda Accord» modeļus,» informē If Apdrošināšana Transportlīdzekļu atlīdzību grupas vadītājs Pāvels Valainis.

Šobrīd no nozagtajiem auto ir atrastas divas automašīnas.

Abos gadījumos tas noticis, pateicoties papildus uzstādītajām pretaizdzīšanas iekārtām. Viens auto bija aprīkots ar papildu bezkontakta imobilaizeru, savukārt otram bija uzstādīta uz radioviļņiem balstīta meklēšanas un objektu atgūšanas sistēma.

Apdrošinātāji novērojuši, ka ar «Keyless Go» sistēmu aprīkoti auto tiek zagti salīdzinoši biežāk. «Keyless Go» autovadītājam ļauj ērti iekļūt salonā un iedarbināt motoru ar panelī integrētu «Start & Stop» pogu, neizņemot aizdedzes atslēgas un/vai signalizācijas pultis no kabatas vai somas. Tāpēc papildu drošībai ieteicams ierīkot arī kādu no papildu pretaizdzīšanas sistēmām, kas ne tikai kavēs auto iedarbināšanu - piemēram, «Skybrake», «Blac Bug», «Basta» u. c. -, bet arī palīdzēs atrast auto pēc nozagšanas - piemēram, «Sherlog», «Trackguard», GPS raidītāji u. c.

«If Apdrošināšanā» pieteikto KASKO atlīdzību apmērs svārstās no 5500 eiro līdz pat 40 000 eiro.

Nozagto transportlīdzekļu vecums nepārsniedz 9 gadus, taču biežāk tiek zagti 3-5 gadus veci auto.

Automašīnu zādzības ir reģistrētas Rīgā un vairākos Pierīgas rajonos – Baložos, Ķekavā un Mārupē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu