Uzstādīts jauns elektroauto paātrinājuma rekords

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Grupai studentu no Štutgartes ir izdevies uzstādīt jaunu paātrināšanās rekordu elektromobiļiem. Tas jau drīzumā tiks ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā, ziņo SWR.de.

Līdzšinējais pasaules rekords sprintā no 0 līdz 100 kilometriem stundā bija 1,785 sekundes. Jau tas ir labāks rādītājs nekā F-1. Taču studentiem no Štutgartes ar pašu būvētu elektroauto vairākos mēģinājumos izdevās pārsist arī to. Tiesa, par tikai 6 sekundes tūkstošdaļām.

Tādējādi turpmāk Ginesa rekordu grāmatā pie straujākā elektromobiļa būs rakstīts, ka tas spēj no miera stāvokļa 100 km/h ātruma robežu sasniegt 1,779 sekundēs.

Elektriskā sacīkšu auto izstrādi veica Štutgartes universitātes apvienība Greenteam, kurā pārsvarā ietilpst inženierzinātņu studenti.

Rekorda pārspēšanas mēģinājums tika īstenots pagājušajā nedēļā nelielā lidlaukā Vilhelmshāfenes nomalē. Aptuveni 20 studentu komanda braucienus sāka veikt jau piektdienā, bet jaunu rekordu uzstādīt viņiem izdevās tikai vēlu sestdienas vakarā, kad bija veikti vairāki neveiksmīgi braucieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu