Kabriolets nav nekāda greznība: to var iegādāties arī par € 500

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: latauto.lv

Kabriolets ir automašīna ar atveramu vai noņemamu jumtu. Visbiežāk kabrioleta iegāde tiek uzskatīta par īpašu greznību, kuru sev atļauties var tikai ļoti turīgi cilvēki. Transporta sludinājumu portāla Latauto.lv eksperti apgalvo, ka tas ir tikai mīts. Šobrīd Latvijā automašīnu ar paceļamu jumtu var iegādāties arī par 500 EUR.

Pēc Latauto.lv aplēsēm, šobrīd Latvijā tiek pārdoti gandrīz seši simti kabrioletu. To cena svārstās no 500 līdz 94 tūkstošiem eiro.

Vislētākais pārdošanā esošais kabriolets ir «Fiat Punto», kurš maksā tikai 500 EUR. Pēc pārdevēja teiktā, 20 gadus vecā automašīna brauc lieliski, tikai paceļamajam jumtam ir defekti. Nedaudz vairāk (550 EUR) tiek prasīts par citu «Fiat» markas automašīnu ar paceļamu jumtu.

Foto: latauto.lv

«Šobrīd tiek pārdoti tikai daži kabrioleti, kas maksā mazāk par 1 tūkstoti eiro. Lielāka izvēle ir tiem, kas ir gatavi maksāt vismaz četras reizes dārgāk – apmēram 2 tūkstošus eiro,» saka Latauto.lv pārdošanas vadītājs Andris Mālnieks.

Par 1,5 – 2,5 tūkstošiem šobrīd var iegādāties pirms 20 gadiem ražotos «Honda CRX del Sol» vai «Volkswagen Golf Cabrio» vai piecus gadus jaunākus modeļus – «Mitsubishi Eclipse Spyder» vai «Peugeot 206 CC».

Vispopulārākie kabrioleti, kas tiek pārdoti Latvijā, ir BMW markas kabrioleti. Šo automobiļu cienītāji var izvēlēties no 100 piedāvājumiem. Populāras ir arī «Mercedes-Benz» un «Volkswagen» markas automašīnas. Pēc Latauto.lv datiem, šobrīd pārdošanā ir 60 šo marku lietotās automašīnas ar paceļamu jumtu.

Foto: latauto.lv

Lielākā daļa Latvijā pārdošanā esošo kabrioletu ir kabrioleti ar divām sānu durvīm un benzīna dzinēju. Kabrioletu bagāžnieki ir ļoti mazi, jo lielāko to daļu aizņem salocītā jumta konstrukcija. Tādās automašīnās parasti nav sānu stieņu, tāpēc avārijas gadījumā, saņemot sānu triecienu vai apgāžoties, sekas būtu bēdīgākas, nekā braucot ar parastu mašīnu.

«Pērkot kabrioletu, cilvēks pērk nevis automašīnu, bet emocijas. Tādās automašīnās ir maz vietas gan cilvēkiem, gan lietām. Mūsu valstī ir maz saulainu un karstu dienu, lai automašīnā ar atvērtu jumtu braukt būtu patīkami un nebūtu auksti. Neraugoties uz to, diezgan daudziem latviešiem tās dažas karstās un saulainās dienas ir pietiekami spēcīgs arguments, lai izvēlētos kabrioletu,» apgalvo A. Mālnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu