Lexus demonstrē savu levitācijas dēli darbībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms kāda laika jau ziņojām par levitējošo dēli SLIDE, kuru Lexus izstrādājuši sadarbībā ar Drēzdenes Cietvielu un materiālzinību institūta pētniekiem un uzņēmumu evico GmbH. Toreiz, kad Lexus savu izstrādājumu parādīja tikai īsā reklāmas rullītī, par to nekas nebija zināms. Tagad japāņi atklājuši, kādas tehnoloģijas slēpjas aiz SLIDE, kas daudziem noteikti asociējas ar analogu pārvietošanās rīku no filmas Atpakaļ nākotnē.

Ar jaunāko paziņojumu Lexus būtībā ir apstiprinājuši sākotnējo pieņēmumu, ka SLIDE darbības pamatā ir magnētiskās levitācijas princips, turklāt tieši šajā jomā specializējies evico GmbH.

SLIDE izstrāde kopumā ilgusi pusotru gadu, un tās laikā materiālu īpašību un fizikas speciālisti progresējuši no agrīniem prototipiem, kuros trauki ar supravadītāju nestabili peld magnētiskajā laukā, līdz gatavam izstrādājumam, kuru jau var izmantot kā tradicionālo skrituļdēli. Tā galvenā īpatnība - nav kontakta ar zemi, bet kustība notiek, slīdot virs pastāvīgajiem magnētiem.

Sākotnēji gribējās domāt, ka Lexus inženieriem un partneriem ir izdevies radīt tehnoloģiju, kas tik tiešām dos iespēju izgatavot dēli, kā darbības princips ir līdzīgs Back to the Future (Atpakaļ nākotnē) ierīcei, tomēr tagad apstiprinājušās aizdomas par tradicionālo magnētisko levitāciju. Ja to tā var nosaukt.

Lai vai kā, bez ievērības SLIDE atstāt nevar, un to apliecina arī SLIDE galvenais testētājs, profesionāls skeitbordists Ross Makgurans. Pēc viņa teiktā, braukšana ar SLIDE ir ļoti specifiska, un pat ar 20 gadu skeitborda pieredzi ir par maz, lai varētu uz levitējošā dēļa uzkāpt un uzreiz aizslīdēt. Ar laiku gan prasmes ir rokā, un tad arī SLIDE sniegtās iespējas var demonstrēt Barselonā speciāli izbūvētajā skeitparkā, kur Lexus dēļa takas iezīmē skatam apslēptas magnētiskās sliedes.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu