Google Kalifornijā izrāda savu bezpilota auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Domājot par neierobežotas mobilitātes iespējām ikvienam, Google nupat savā mītnes vietā Kalifornijas štatā atkal izrādījis topošo bezpilota auto.

Īpatnējais transportlīdzeklis, kas drīzāk atgādina kādu animācijas filmu varoni, izstrādes procesā atrodas jau sen, un Google norāda, ka nesteigšanās ir pamatota. Tehnoloģiju gigants uzsver, ka bezpilota auto kardināli atšķiras no pārējiem kompānijas produktiem, tāpēc tā sagatavošanā ir nepieciešama īpaša pieeja un ir svarīgi pārdomāt visas nianses, pirms šādu izstrādājumu laiž ielās.

Bezpilota auto programmas vadītājs Kriss Urmsons izteicies, ka jaunās un mūsdienās pieejamās tehnoloģijas ir ļoti aizraujošas, tās var mobilitāti padarīt pieejamu plašākam sabiedrības pārstāvju lokam un tādējādi cilvēkiem palīdzēt. Tai pašā laikā jāatzīmē, ka Google nebūt nav vienīgā kompānija, kura nodarbojas bezpilota automobiļu jomā. Šis jautājums nodarbina gan tādus milžus kā General Motors un Volkswagen, gan arī mazākus uzņēmumus, piemēram, Tesla Motors.

Jāpiezīmē, ka Google vadība iepriekš vairākkārt izteikusies, ka nevēlas būvēt savu auto no nulles; tā vietā Google vēlētos atrast partnerus autobūves industrijā, ar kuriem roku rokā, apvienojot izpētes procesā gūtās zināšanas, radīt nākamās paaudzes auto. Šobrīd aktuālā iecere paredz, ka bezpilota auto, ar kuriem Google nodarbojas kopš 2009.gada, ielās sāks parādīties 2020.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu