Pola Vokera meita iesūdz tiesā kompāniju Porsche

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nelaiķa amerikāņu aktiera Pola Vokera meita Medova pirmdien ierosinājusi Losandželosas tiesā lietu pret automašīnu ražotāju «Porsche».

Tiesas dokumentos kompānija apsūdzēta taupīšanā uz drošības aprīkojumu, kas būtu varējis vai nu novērst traģisko avāriju, vai vismaz nodrošināt Vokera izdzīvošanu.

Kā jau ziņots, Vokers 2013.gada 30.novembrī gāja bojā autoavārijā. Sarkano 2005.gada «Porsche Carrera GT» vadīja viņa draugs, auto pārdošanas un sacīkšu kompānijas «Always Evolving» īpašnieks Rodass, kurš arī gāja bojā.

Foto: Reuters/ScanPix

Aktiera meitas ierosinātajā lietā apgalvots, ka kompānija «Porsche» zinājusi, ka konkrētajam automašīnas modelim «pagātnē bijusi raksturīga nestabilitāte un problēmas ar kontroli», kā arī drošības jostu dizains neesot bijis funkcionāls. «Tāpēc Vokera torss tika pavilkts atpakaļ ar milzīgu spēku, salaužot viņa ribas un iegurni, saplacinot viņa sēdekli un iesprostojot viņu gulošā pozīcija. Viņš bija dzīvs vēl vienu minūti un divdesmit sekundes, bet pēc tam auto apņēma liesmas,» teikts dokumentos. «Ja nebūtu šo defektu, Pols Vokers būtu izdzīvojis.»

Aprīlī «Porsche» paziņoja, ka pie avārijas esot vainojams automašīnas vadītājs Rodass. Uzņēmuma advokāti noliedza, ka auto būtu jebkādi defekti.

Pols Volkers
Pols Volkers Foto: Reuters/ScanPix

Losandželosas šerifa birojs secināja, ka pie avārijas vainojama ātruma pārsniegšana, nevis tehniski defekti. Laikraksts «Los Angeles Times» ziņo, ka izmeklētāji konsultējušies ar «Porsche» mehāniķiem.

Vokers kļuva slavens ar dalību filmā «Fast&Furious» («Ātrs un bez žēlastības»), kur atveidoja policistu Braienu O'Konoru. Viņš piedalījies piecās no sešām filmas daļām. Vokers pats veica daudzus no filmās redzamajiem pārgalvīgajiem trikiem ar auto.

Pirmā «Ātrs un bez žēlastības» daļa iznāca 2001.gadā. Sērijas centrā ir ātras mašīnas, skarbi vīrieši un pievilcīgas sievietes, kā arī eksotiskas filmēšanas vietas. Tā ir viena no Holivudas veiksmīgākajām franšīzēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu