Pirmie iespaidi: daži Mercedes-Benz un AMG mobiļi Biķerniekos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Eiropas tūres ietvaros šajās dienās Rīgā tiek prezentēti Mercedes-Benz jaunākie apvidus modeļi un AMG pilnveidotie automobiļi. TVNET bija iespēja dažus no tiem «dzīvajā» satikt un izmēģināt atjaunotajā Biķernieku trasē.

Jaunais GLE, ko līdz šim pazinām kā M klasi, šā paša modeļa modifikācija 63 AMG, GLE Coupe, ko Mercedes-Benz ir sagatavojis kā atbildi BMW X6, GLC, kura līdzšinējais nosaukums pirms paaudžu maiņas bija GLK, un vairāki AMG modeļ ir daļa no Biķerniekos sastaptajiem auto, un jāsaka, ka neviens no tiem neatstāja vienaldzīgu.

Vienam veiktspējas vairāk, vienam mazāk, taču it visi jaunākās paaudzes Mercedes-Benz automobiļi atstāja pozitīvu iespaidu.

Jo īpaši no Afalterbahas atceļojušie GLE 63 AMG, C 450 AMG 4MATIC, A 45 AMG 4MATIC un CLA 45 AMG 4MATIC Shooting Brake, kas pūrā attiecīgā secībā ir saņēmuši pa 558, 367 un divas reizes pa 380 zirgspēkiem.

Benzīngalvām noteikti visvairāk interesē, kādi ir tieši šie auto un kā tie brauc, un pēc tiem dažiem Biķernieku trases apļiem, ko programmas garums un laika ierobežojums ļāva veikt, jāsaka, ka nelika vilties. Ne par mata tiesu. Pat vairāk - auto ar rezervi attaisnoja uz tiem liktās cerības.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

GLE 63 AMG ir lielākais un smagākais no visiem atbraukušajiem AMG modeļiem, un trasē to var just.

4 litru V8 biturbo motors savu darbu veic teicami

un masa trasē pārvietojas ļoti raiti, taču fizika nav apmānāma un vēlme aizrauties pie šā modeļa stūres neparādās. Automobilim ir arī vairāki bāzes iestatījumi, taču nevar teikt, ka ar tiem bijušo M klasi var pārvērst no kartinga milzīgā lainerī; no sportiska, komfortabli stingra apvidnieka par ļoti komfortablu apvidnieku braucienam «šopingā» uz Berlīni gan. Patiesībā šim nolūkam lieliski der arī GLE kupeja, bet par šo auto vairāk citreiz, jo, tā kā modelis ir starp pretendentiem uz Latvijas Gada auto 2016 titulu, ceļi ar to noteikti vēl krustosies ilgākā braucienā.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

C 450 AMG zem motora pārsega atrodas 3 litru V6 motors ar 367 zirgspēkiem. Tas ir mazāk nekā pārējiem ceturtdien izmēģinātajiem Afalterbahas inženieru veikumiem, taču absolūti pietiekami, lai jau pirmajos metros parādītos azarts un no pēc noklusējuma ieslēgtā komforta režīma pārslēgtos Sport režīmā un ļautos adrenalīna kārdinājumam. Tai pašā laikā jāsaka, ka

auto, lai arī dinamisks, ir ļoti viegli, precīzi vadāms un visādi citādi vadītājam ļoti draudzīgs

- atliek vien ieslīdēt izteikti konturētajā sēdeklī, satvert rokās biezo stūri un izpūtēja burkšķu pavadījumā traukties pretī nezināmajam. Izrādās, to var darīt ļoti ātri, jo auto brauc kā pienaglots trases segumam; pat atjaunotās trases «elkoņa» līkumā riepu švīkstoņa ir tikai skaņa, jo zemāk pārslēgts pārnesums un grīdā nospiests gāzes pedālis nozīmē tikai ātrāku aizbraukšanu, nevis agrāku kritiskā brīža pienākšanu.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Ar A 45 AMG un CLA 45 AMG sporta universāli ir stipri līdzīgi. Atrodi ērtāko pozīciju precīzi piegulošajā sporta sēdeklī un, slēgājot pārnesumus ar lāpstiņām aiz stūres, baudi precizitāti, saķeri un ātrumu. Labs noskaņojums šajos auto atnāk pats no sevis - neaicināts, bet ļoti vēlams.

Jāpiezīmē, ka iepazīt jaunākos apvidniekus (jau minētos auto un arī modeli GLC pāris variācijās), kā arī Eiropas apceļošanas laikā Rīgā piestājušos AMG automobiļus un novērtēt 4MATIC pilnpiedziņas priekšrocības vēl šodien, 2.oktobrī būs iespējams Domenikss klientu dienās Abrenes ielā 5. Gan šodien, gan arī sestdien, 3.oktobrī klientu dienu ietvaros Daimler AG autorizēts Mercedes-Benz, Maybach un Fuso ģenerālpārstāvis Latvijā ir plānojis Mercedes-Benz vieglo automobiļu bezmaksas diagnostiku, īpašos piedāvājumus un atlaides remontam, kā arī iespēju interesentiem veikt testa braucienu ar kādu no jaunajiem Mercedes-Benz automobiļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu