Video parāda, cik ātri īsziņa ieved avārijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Vašingtonā, ASV bāzētais Satiksmes drošības bezpeļņas fonds AAA Foundation for Traffic Safety ar video fragmentiem no reālās dzīves vērš satiksmes dalībnieku, jo īpaši jauno autovadītāju uzmanību uz to, cik maz laika paiet starp uzmanības novēršanu no ceļa un avāriju.

Par to, ka runāšana pa telefonu, brauciena laikā atrodoties pie stūres, ir bīstama, stāsta jau sen. Daudz atgādināts arī par to, ka jebkura īsziņa, kas rakstīta automašīnas vadīšanas laikā, var būt pēdējā. Daudzos gadījumos tā arī ir noticis.

Modernajā laikmetā, kad klasiskos mobilos tālruņus ir aizstājuši viedtelefoni un plaukstā tagad ieguļ visa globālā tīmekļa pasaule, kārdinājums vērst skatienu nevis uz ceļu, bet gan Facebook jaunumu plūsmā ir vēl lielāks. Attiecīgi braukšana ir kļuvusi bīstamāka, turklāt ne tikai pašiem viedtelefonu lietotājiem, bet arī pārējiem satiksmes dalībniekiem, kuriem pēkšņi var nākties izvairīties no auto, kas pāri sadalošajai joslai traucas tieši pretī.

To, ka viedtālruni nevar lietot braukšanas laikā, pierāda vēl nebijusi video analīze. Ar to noskaidrots, ka

novēršanās no ceļa vainojama gandrīz 60% vidēji smagu un smagu avāriju

ASV jauno autovadītāju vidū. Tas ir četras reizes vairāk, nekā uzskaitīts oficiālajos datos, kuri balstīti uz policijas ziņojumiem.

Pētnieki savus video analīzes datus un secinājumus balsta uz gandrīz 1700 video ierakstiem, ko veikuši abpusēji filmējošie video reģistratori. Izpētot, ko auto vadītājs darījis pēdējās sešās sekundēs pirms avārijas, noskaidrots, ka uzmanības zudums ir avārijas cēlonis 58% gadījumu. Pie tam, atsevišķi izdalot konkrētus negadījumu veidus, var atzīmēt, ka 89% gadījumu tieši uzmanības trūkums ir vainojams nobraukšanā no ceļa, un 76% gadījumu - uzskriešanā priekšā esošam auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu