Pārlūzušais Ferrari salabots un pārdots par pusotru miljonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Arī ja satiksmes negadījumā auto ir pārlūzis uz pusēm, nekas nav zaudēts. To pierāda trešdien notikusī izsole, kurā kāds Ferrari, kurš pirms desmit gadiem bija iesaistīts šausminošā avārijā un sadalījās vairākās daļās, pārdots par 1 568 000 eiro.

Izsoļu nama RM Sotheby's trešdien rīkotajā izsolē Parīzē veiksmīgi pārdots Ferrari Enzo, kurš avārijā pirms nepilniem desmit gadiem pārlūza uz pusēm. TVNET jau vēstīja, ka 2006.gada 21.februāra agrā rītā Kalifornijā dzīvojošais multimiljonārs Štefans Ēriksons bija nolēmis mēroties spēkiem ar kādu Mercedes-Benz SLR McLaren īpašnieku un zaudēja - viņa vadītais ekskluzīvais Enzo pie 190 km/h atzīmes saslīdēja, pacēlās gaisā un 1,5-3 metru augstumā virs zemes ietriecās elektrības stabā. Šis trieciens tad arī bija punkts uz i, un motora telpa ar visu spēka agregātu un aizmugurējo asi atdalījās no kabīnes.

Toreiz šķita, ka auto ir neglābjami sabojāts, tomēr tagad izrādās, ka tas bijis pārsteidzīgs secinājums, jo vērtīgais auto tika nogādāts atpakaļ savā dzimtenē, kur prasmīgie Ferrari mehāniķi to pilnībā atjaunoja, virsbūvi pārkrāsoja melnu, pāršuva salonu, un šobrīd konkrētais Enzo ir kā jauns - tas pat saņēmis ražotāja sertifikātu, kurš to apliecina.

Var piezīmēt, ka Ferrari Enzo RM Sotheby's trešdienas izsolē nebija dārgākais auto. Šis gods tika retam 1962.gada Ferrari 400 Superamerica Aerodinamico, kuru jaunais īpašnieks iegādājās par 2 950 000 eiro. Nākamais bija 1955.gada Porsche 550 Spyder, ko izdevās pārdot par 2 744 000 eiro, un tam sekoja 1957.gada BMW 507 Roadster, kurš tika nosolīts par 2 016 000 eiro.

Var atzīmēt, ka Enzo vajadzībām Ferrari savulaik izstrādāja pilnīgi jaunu 6 litru V12 atmosfērisko dzinēju ar 660 zirgspēkiem un sešu pakāpju F-1 stila sekvenciālo pārnesumkārbu. Šādi apgādāts, auto spēja paātrināties līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā 3,6 sekundēs un maksimāli attīstīt 350 km/h.

Foto: Ekrānšāviņš no video
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu